АТО

Сім’я зі Слов’янська охрестила свою дитину в Тартакові на Сокальщині

Сім'я зі Слов'янська, яка нині проживає в с. Тартаків, охрестила дворічну донечку в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, дівчинку назвали Любою. Хресними батьками стали тартаківці Юрій Марущак та Діана Музичук.  Обряд хрещення відбувся 20 липня. Отець-декан Богдан Лилик подарував Любі образочок Пречистої Діви Марії і книжечку "Біблія для дітей". За його словами,  на хресних батьків покладений великий обов'язок  вони мусять пам'ятати про свою похресницю, час від часу приносити подарунки, молитися за неї, навчати її молитви.

Отець Богдан звернувся до хресних батьків з такими словами: "Нехай Люба з вашими зусиллями, з вашим натхненням, з вашими молитвами виростає побожною християнкою.  Коли лягаєте спати чи зранку встаєте, коли йдете до церкви, то пам'ятайте про свою похресницю. Можливо, ви є її батьками духовними.  І нехай Господь дарує вам ласку, щоб ви пам'ятали про неї, що якраз ви  її  духовні вчителі. Нехай цей Дух Святий, який торкнувся дитини під час миропомазання, скріплює її духовно і тілесно, щоб вона була щасливою, здоровою, доброю християнкою, щоб вона насправді виховувалася тільки в християнській атмосфері, незалежно від того, де вона  буде проживати. Якщо певна відстань віддалятиме хресних батьків від похресниці, то мусите пам'ятати про свій обов’язок молитвою. Нехай Господь благословить цю дівчинку здоров'ям".

Стефанія МАСИННИК,
директор Народного дому с. Тартаків. 

Голос Сокальщини на GoogleNews