Духовне життя

Громада Московського патріархату в Шпиколосах не користається можливістю перейти до Київського патріархату

Останніми днями великий резонанс в соціальних мережах та на різних сайтах викликало оголошення про те, що громада УПЦ МП с. Шпиколоси у Львівській області виявила бажання перейти у ЄППЦ. І виникла, врешті – решт, думка про те, що православні християни маленького села примиряться – пише порталу Голос Сокальщини Таня Шушко.

Але, на превеликий жаль і скорботу, цього не сталося. Видно це із того, що громада МП знову у неділю 11. 11. зробила сварку під святим храмом у присвячений Богу день! Із звернення видно, що вони готові перейти, але це не зовсім правильне формулювання. Через те що у цьому селі вже діє громада УПЦ КП і просто, щоб стати вірними УКРАЇНСЬКОЇ Церкви потрібно приєднатися до громади КП, а громаду МП анулювати! Вони і самі себе заперечують, тому що для того, щоб перейти у ЄППЦ потрібно мати священика, а вони його не мають, “привозять” щонеділі іншого!

Свою непорушність аргументують зовсім недоречним і не вихованим ставленням до настоятеля громади КП, Отця, який вже протягом 17-ти років служить правдою і вірою людям і Богу. Забуваючи про те, що в храмі перед престолом Слави Божої невидимо через священика присутній Сам Господь Ісус Христос, що віруючі йдуть не до особи священика як людини, а йдуть молитися і бути учасниками звершення Святої Жертви.

Можливо, їх і можна зрозуміти, через те, що їм всього навсього буде соромно “подивитись священику в очі”, якому погрожували, обзивали, проклинали, обзивали, звертались на ТИ і т. д.. Але отець Павло ніякої образи на них не тримає і не тримав, бо розуміє, що вони не усвідомлюють, що роблять і вони собою не керують. Тому, всіх чад які приєднаються до УПЦ КП з великою любов’ю і радістю прийме у свою церковну сім’ ю!

Дописувач, Таня Шушко

Голос Сокальщини на GoogleNews