Інші види спорту

Шахісти Львівщини – чемпіони України 2015 року!

10 лютого 2015 року місті Львові завершилися змагання за програмою чемпіонату України з класичних шахів серед юніорів та юніорок віком до 20 років. Змагання відбулися в конференц-залі готелю НТОН (м. Львів, вул. Шевченка, 154-б). Повідомила Оксана Вацеба.

Участь у національному чемпіонаті взяли 53 юніори та 21 юніорка, які представляють шахові збірні команди 14 областей України, в т.ч. представники Луганщини.

Ці представницькі шахові змагання відбулися під егідою Міністерства молоді та спорту України, всеукраїнської та обласної федерацій шахів, за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та керівництва львівського готелю НТОН.

Директор турніру – Андрій Матвійчук (м. Новояворівськ), головний суддя змагань, арбітр ФІДЕ – Володимир Грабінський (м. Львів).

У змаганнях серед жінок віком до 20 років «золото» чемпіонату виборола Наталія Букса (Львівська область), ІІ місце посіла Діана Мац (Одеська область), ІІІ місце виборола Надія Салах (Херсонська область). Варто зауважити що ще дві представниці Львівщини Віра Сидоряк та Юлія Савчук посіли 8 та 9 місця відповідно.

У змаганнях серед найкращих українських шахістів – юніорів І місце здобув Данило Сорока (Львівська область), ІІ місце – Єгор Богданов (Херсонська область), ІІІ місце – Лі Мін Пенг (Миколаївська область). Ще двоє представників Львівщини Владислав Сумін й Тарас Панчишин вибороли у загальному підсумки 5 та 6 місця.

При цьому зауважимо, що у програмі Чемпіонату України передбачено ще змагання за чемпіонство у швидких шахах та в блискавичній грі.

Голос Сокальщини на GoogleNews