Кримінальні події

Кримінальні події Львівщини з 20 по 27 травня 2013 року

З 20 до 27 травня в Сокальський РВ ГУ МВСУ у Львівській області надійшло 49 заяв та повідомлень про злочини, що вчинені або готуються. Серед них: 5 нанесення тілесних ушкоджень, 5  крадіжки, 3  пожежі, 2  навмисне пошкодження майна, 1  ДТП, 1  вимагання.

20 травня житель Сокаля Р., 1991 р. н., заявив, що невідомі особи пошкодили його автомобіль марки "Опель", завдавши матеріальної шкоди на суму 3 тис. грн.

21 травня надійшло повідомлення від заступника директора ТзОВ "АвтоЛайн" про те, що невідомий чоловік, який косив бензокосаркою траву по вул. Українській у Сокалі, з необережності пошкодив бокове скло автобуса СокальЧервоноград. Ніхто з пасажирів травм не отримав.

21 травня загорівся дах господарської будівлі у господарстві жителя с. Сілець Є., 1940 р. н. Причину пожежі встановлюємо.

Того ж дня жителька с. Острів І., 1960 р. н., повідомила, що 14 травня з приміщення колишньої ферми в с. Острів, яка належить ПП "Козацький курінь", в неї викрали мобільний телефон. Встановлено, що його поцупив житель м. Червоноград С.

24 травня житель Сокаля В., 1964 р. н., заявив, що з його гаража, розташованого по вул. Тартаківській, вночі викрали інструменти вартістю 1800 грн.

26 травня житель с. Перв'ятичі І. , 1993 р. н., повідомив, що він, керуючи мопедом, у м. Сокаль на вул. Тартаківській, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з "Жигулями". При цьому ніхто не отримав тілесних ушкоджень.

26 травня встановлено, що житель Сокаля В., 1972 р. н., раніше засуджений, перебуваючи в житловому будинку жителя смт. Жвирка А., вимагав у нього 200 доларів США, а також викрав належний йому бінокль вартістю 300 грн.

***

На території Сокальського району здійснюють заходи по профілактиці та недопущенню вчинення незаконних заволодінь транспортними засобами, крадіжок з транспортних заходів і квартир та крадіжок особистих речей громадян. Щоб уникнути викрадення авто, не залишайте його на тривалий час без нагляду у місцях великого скупчення транспорту і сторонніх людей, обладнайте охоронною сигналізацією, не залишайте в салоні особистих речей та документів.

Щодо квартирних крадіжок, то кримінальна практика свідчить, що здебільшого їх вчиняють за відсутності господарів, за наводкою. Не залишайте ключі у схованках під килимком чи в іншому місці, змініть двері на більш надійні, не повідомляйте незнайомцям, що мешкаєте самі чи маєте певні заощадження, дорогоцінності, не відчиняйте малознайомим, ким би вони не представлялися.

***

З 22 травня до 2 червня ц. р. проходить цільова оперативно-профілактична операція "Інтелект"  заходи з протидії ввезенню, виготовленню та розповсюдженню на території Львівської області контрафактної продукції. Міліція громадської безпеки та громадські помічники ДІМ міліції Сокальського РВ, з метою протидії розповсюдженню контрафактної продукції, здійснюють перевірку ринків та інших місць стихійної торгівлі цією продукцією. Якщо комусь відома інформація про осіб, що здійснюють протиправну діяльність у сфері інтелектуальної власності, просимо звертатися у Сокальський РВ ГУ МВСУ у Львівській області або зателефонувати за номером 102. Протиправна діяльність у вищевказаній сфері тягне за собою кримінальну та адміністративну відповідальність.

Володимир СПІЧАК,
начальник Сокальського РВ ГУ МВСУ •у Львівській обл.            

Голос Сокальщини на GoogleNews