Про економіку

Сокальський район – один з переможців міжнародного проекту Польща-Білорусь-Україна 2014 -2020

Чи може бути приємніший подарунок до Дня місцевого самоврядування, ніж рішення про нові проекти-переможці Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014 -2020 у тематичних цілях «Доступність» і «Кордони». Знову маємо усі підстави тішитися за Львівщину і наших членів. У тематичній цілі «Кордони» відібрано загалом 13 проектів, за участю Львівщини буде реалізовано 2 проекти бюджетом до 3,14 млн Євро. У тематичній цілі «Доступність» відібрано загалом 18 проектів з 16 регіонів Польщі, Білорусі та України, за участю Львівщини буде реалізовано 6 проектів бюджетом 3,62 млн Євро. 

Понад 280 тис євро буде скеровано на модернізацію доріг у Сокальському районі

Чотири з них підготовлено за ініціативи та активної участі ЄВРОРЕГІОН “КАРПАТИ – УКРАЇНА”, два з яких будемо реалізовувати вже з 2018 року. А загалом, маємо нашу найкращу статистику: 4 з 4 підготовлених нами проектів увійшли до числа переможців.

Вітаємо наших членів – Старосамбірська районна рада, Сокальську та Турківську районні ради із заслуженою перемогою.

Упродовж двох наступних років, зокрема, за кошти ЄС будуть відремонтовані дві стратегічні дороги – до планованого пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» і 19,1 км дороги Мостиська-Краківець, що покращить доступність до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Тішимося за наших колег з Волині та Закарпаття, проекти яких також буду реалізовані в рамках Програми.

І ще одна чудова новина для усіх бенефіціарів програми – завдяки активній позиції Єврорегіон Карпати – Україна зменшено відсоток фінального платежу до 15%, що значно полегшить фінансування проектів для українських бенефіціарів, зокрема.

Віримо, що це лише початок! Дякуємо усім причетним до підготовки проектів!

Halyna Lytvyn

Голос Сокальщини на GoogleNews