З сесії райради

Прийнято районний бюджет Сокальського району на 2012 рік

10 січня відбулася дев”ята сесія шостого скликання районної ради. На ній розглянуто п”ятнадцять питань.

Перед початком роботи народних обранців з Різдвяними святами та Новим роком привітали членкині Союзу українок – хор «Берегиня», а керівники районної ради Ігор Дацюк та Володимир Чуб – іменинників з днем народження.

Депутати затвердили розпорядження голови Сокальської РДА (доповідала начальник фінансового управління райдержадміністрації  Світлана Ксьонжик). Програму соціальноекономічного та культурного розвитку Сокальського району на 2012 рік доповів перший заступник голови РДА Володимир Катерина. Її мета – зростання добробуту і підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності, як основи для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку.  Для забезпечення виконання Програми у 2012 році передбачається зробити чимало, зокрема, реконструкцію та капітальний ремонт житлових будинків із застосуванням енергозберігаючих технологій та обладнання; реконструкцію централізованих систем водопостачання; встановлення дитячих майданчиків; переоснащення мереж зовнішнього освітлення вулиць райцентру та малих міст; оновлення контейнерного господарства для вивезення сміття та інше.

Депутати запитували доповідача, вносили пропозиції та зауваження. У підсумку проголосували за програму, але її потрібно доопрацювати, внести зміни й представити депутатам на наступну сесію.

Депутати також затвердили міжбюджетні угоди на 2012 рік (доповідала Світлана Ксьонжик).

Затверджено й такі загальнорайонні Програми, які цього року фінансуватимуться за рахунок коштів районного бюджету (доп. Володимир Катерина), правда, деякі з них потрібно доопрацювати:

– підтримки діяльності народного духового оркестру Сокальського народного дому (49200 грн.);

– підтримки культурнопросвітницьких та інформаційнопрезентаційних заходів (65000 грн.);

– фінансової підтримки та зміцнення матеріальнотехнічної бази районної газети «Голос знад Бугу» (220000 грн.);

– соціального захисту окремих категорій населення Сокальського району (528900 грн.);

– підтримки розвитку пріоритетних та наймасовіших видів спорту (волейбол, футбол, 160000 грн.);

– підвищення родючості грунтів та оптимізації господарського використання ерозійнодеградованих земель (215000 грн.);

– підтримки галузі тваринництва (85000 грн.);

– виконання робіт по лісовому господарству та створенню захисних лісових насаджень на землях, непридатних для сільськогосподарського використання (50000 грн.);

– захисту сільськогосподарських угідь від повторного заболочення та населених пунктів від підтоплення (400000 грн.);

– розвитку насінництва (50000 грн.);

– фінансової підтримки та зміцнення матеріальнотехнічної бази комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Сокаль» (270000 грн.).

Затверджено штатний розпис та кошторис видатків на утримання районної ради та її виконавчого апарату на 2012 рік (доп. голова районної ради Ігор Дацюк), а також показники факторного впливу для застосування у формулі розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів на 2012 рік (доп. Світлана Ксьонжик).

Начальник фінансового управління РДА С. Ксьонжик також доповіла питання «Про районний бюджет Сокальського району на 2012 рік». Встановлено загальний обсяг доходів районного бюджету на цей рік у сумі 259498,9 тис. грн. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено у сумі 256264,0 тис. грн., спеціального фонду бюджету – 3234,9 тис. грн.

Затверджено загальний обсяг видатків районного бюджету на 2012 рік у сумі 259498,9 тис. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 256064,0 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету – 3334,9 тис. грн., у тому числі бюджет розвитку – 200,0 тис. грн. за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів та головними розпорядниками коштів.

Депутати заслухали звіт голови районної ради Ігоря Дацюка за період роботи з 1 грудня 2010ого по •31 грудня 2011 року (звіт затверджено, роботу голови районної ради визнано задовільною).

Про участь депутатів у роботі ради та її органах за минулий рік доповів голова депутатської комісії з питань регламенту та депутатської етики Орест Пурський.

Затверджено: – форми щорічних звітів виконання програм, що фінансуються з районного бюджету•(доп. заступник голови районної ради Володимир Чуб); – Програму розвитку земельних відносин та охорони земель на 2012 рік; – нормативногрошову оцінку земель несільськогосподарського призначення та погоджено проекти землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності (доповідав в. о. начальника Держкомзему у Сокальському районі Степан Шевчук).

Наприкінці роботи сесії, яка пройшла конструктивно, поділовому, розглянуто запити та звернення депутатів районної ради.

Василь СОРОЧУК.

Фото автора.
         

Голос Сокальщини на GoogleNews