Про освіту

2016 – рік англійської мови в Україні

2016-ий оголошено роком англійської мови в Україні, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу українців до світових можливостей, забезпечення інтеграції України до європейського простору та підтримки програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку.

У рамках року англійської мови у Сокальському НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №4 – ліцей» у червні був організований літній мовний табір з цікавою назвою «The STARS», учасниками якого були 15 обдарованих школярів 5-их класів. Під час перебування у таборі учні змогли поринути в мовне середовище: переглядали мультфільми, фільми, вивчали пісні, виконували цікаві та продумані завдання, виготовляли постери та створювали відеоролики, якими змогли поділились у мережі Інтернет. Під час перебування у мовному таборі школярі працювали над міжнародним проектом «The STARS» у рамках програми eTwinning. Вони показали свою креативність, талант та інтерес до вивчення англійської мови. 

Варто зазначити, що у рамках року англійської мови передбачається активізація участі українських шкіл в навчальній програмі Європейського Союзу «Е-Twinning Plus». Наш навчальний заклад у жовтні 2014 року приєднався до програми, адміністратором якої є автор цих рядків. Вчителі та учні, зареєcтровані в мережі eTwinning, отримують можливість реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами. За короткий період участі у програмі реалізовано 8 проектів. Нашими партнерами є школи Туреччини, Вірменії, Польщі, Азербайджану. Участь у проектах розширює сферу освітніх можливостей для учнів та вчителів, підвищує інтерес до навчання та ступінь відкритості до Європи. Всі наші проекти відзначені сертифікатами якості. І в грудні 2015 року директор школи Наталія Драган та автор цих рядків були запрошені на підсумкову конференцію у м. Київ для нагородження сертифікатами та подякою за участь у програмі. 

Цього року Сокальський НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №4 – ліцей» став переможцем у проекті «Краща опорна школа у Сокальському районі» і нагороджений навчальними комп’ютерними комплексами і мультимедійним обладнанням на суму 578 тисяч гривень. У навчальному закладі планується створення лінгафонного кабінету, де вчителі іноземної мови отримають великі можливості не лише викладати матеріал, але й ефективно проконтролювати знання учнів. Окрім традиційних форм роботи, лінгафонний кабінет дасть можливість оцінити мовні досягнення учнів. Адже у нашому навчальному закладі працюють висококваліфіковані фахівці англійської мови – учасники та переможцi районних та обласних конкурсів, учасники міжнародних проектів, які перебувають у постійному пошуку найефективніших методів та прийомів викладання англійської мови. А учні – учасники та переможці шкільних та районних олімпіад з англійської мови. Щорічно учні 2-11 класів є учасниками та призерами Всеукраїнських ігор з англійської мови «Puzzle» та «Greenwich». 

З нового навчального року навчальний заклад бере участь у науково-педагогічному проекті «Інтелект України». І навчання англійської мови у 1 класі буде здійснюватися за програмою спеціалізованої школи (три години на тиждень).

Педагогічний колектив Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №4 – ліцей» впевнений, що прекрасна матеріально-технічна база школи, висококваліфіковані фахівці, обдаровані та зацікавлені у знаннях англійської мови учні принесуть добрий результат.

В планах на майбутнє – модернізація навчального процесу, запозичення кращого європейського досвіду, пошук партнерів для майбутньої співпраці, пізнавальні та навчальні поїздки за кордон.

Наталія ШУЛЬГАН, вчитель англійської мови Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №4 – ліцей».       

Голос Сокальщини на GoogleNews