Головна / Цікаво знати / 5 «безпечних» продуктів, в яких цукру більше, ніж в шоколадці

5 «безпечних» продуктів, в яких цукру більше, ніж в шоколадці

Так званий «прихований» цукор — найнебезпечніший, саме він найчастіше винен у підвищеному рівні цукру в крові і резистентності клітин до інсуліну. На жаль, він часто ховається навіть в тих продуктах, які ми звикли вважати безпечними.

Лікарі та фахівці з харчування не рекомендують відмовлятися від солодкого повністю: глюкоза — це найдоступніше «паливо» для наших клітин, а також доступний спосіб підняти настрій і зняти тривожність. Щоб залишатися здоровим і не порушувати здоровий баланс інсуліну, варто контролювати кількість цукру і особливу увагу звертати на ті продукти, в яких цукор і його похідні може бути прихованим. Ми зібрали п’ять продуктів, які прикидаються корисними, а насправді можуть бути перенасичені цукром більше, ніж шоколадний батончик.

Протеїнові батончики

Гадаєте, це простий спосіб швидко заповнити дефіцит білка, втамувати голод і зарядитися енергією? Уважно читайте склад: у багатьох з них цукру більше, ніж власне протеїну. Окремі екземпляри можуть містити до 30 грамів цукру — практично добова норма!

Йогурт з наповнювачем

Йогурт — прекрасний продукт для сніданку і майже ідеальний перекус… Але тільки в тому випадку, якщо в ньому немає нічого, окрім власне йогурту. Готові стаканчики з наповнювачем з фруктів або ягід можуть містити до шести об’єм керамічних ложечок цукру — це забагато і для дорослих, і для дітей.

В’ялена журавлина

Дуже корисна ягода, яку можна їсти в свіжому вигляді або додавати в сушеному до ранкової каші, випічці або йогурт. Але перш ніж купувати, уточніть, не використовувався при виготовленні цукровий сироп: справа в тому, що журавлина — терпко ягода, і багато виробників намагаються компенсувати кислуватий смак з допомогою сиропу. А ми отримуємо до 30 грамів цукру з кожної порції ягід. Непробачно багато.

Виноградний сік

Строго кажучи, фруктові соки взагалі варто пити у виняткових випадках: у них немає клітковини, яка контролює процес всмоктування цукру, із-за чого після кожної склянки соку ми отримуємо справжній інсуліновий укол. Але виноградний сік, мабуть, самий небезпечний: в звичайному склянці міститься 36 грамів цукру — занадто багато.

Знежирені молочні продукти

Якщо ви жінка і особливо якщо ви старше 40 років, вам варто зовсім відмовитися від продуктів з знежиреного молока: чим старше ми стаємо, тим сильніше нам потрібен кальцій, а він (а також вітамін D), якого також багато в молочних продуктах, не засвоюється без достатньої кількості жиру.

Потрібні додаткові аргументи? Практично всі продукти, що «вільні» від жиру, перенасичені цукром — для посилення смаку.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

15 − nine =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!