Головна / Цікаво знати / Історія походження суші

Історія походження суші

Історія суші налічує більше 10 століть. Так давайте ж дізнаємося, як з’явилося таке популярне на сьогодні блюдо. А щоб ви не встигли зголодніти, читаючи цей захоплюючий розповідь, рекомендуємо зробити замовлення суші на будинок від ресторану «Япошка». Там завжди використовують тільки якісні та свіжі продукти, встановлюють доступні ціни та організовують швидку доставку.

Поява перших суші

Перші суші з’явилися ще в II столітті до нашої ери в Південно-Східній Азії, звідки після перейшла і в інші країни. Це було пов’язано з регулярно затоплювані рисовими полями. На той момент рис використовували в якості «консервації»: в нього загортали рибу, а та зовсім не псувалася протягом довгого часу. А ось після подібна традиція прийшла до Японії.

Датувалися перша поява суші в Японії приблизно VII століттям вже нашої ери. На той момент вони мали назву «наредзусі», але готувалися вони не так і мали особливий смак. За зовнішнім виглядом також були відмінності.

Наредзусі складалися тільки з маринованої риби. Тоді це було доступно тільки знаті. Готували страву таким чином:

  • робили маринад. Маринад складався з довго стояв і вже встиг заграти рису, який, після приготування наредзусі, викидали;
  • готовою сумішшю покривали рибу, додавали сіль. А далі готову суміш закривав в бокчах і залишали під пресом, даючи як слід просочитися;
  • далі рибу діставали, злегка споліскували водою, щоб прибрати зайву сіль і маринад, і подавали в якості готового блюда.

Так суші готували аж до кінця XVI століття. Потім з’явилася нова техніка виготовлення – «наманаре». При цьому рибу використовували не консервовану, а сиру, а рис вже вживали в їстівний вигляді. Це і стало початком суші, які ми можемо бачити і їсти в сучасності.

Поява сучасних ролів

Суші, які зараз представлені в японській кухні, з’явилися на початку XVII століття. Тоді Маринівка риби не займала стільки часу, оскільки винайшли рисовий оцет. Згідно писань, що збереглися до наших днів, першим придумав додавати оцет в рис для суші Мацумото Ушіічі, який жив в місті Едо. Його метою була торгівля швидкими традиційними японськими стравами, а чекати кілька тижнів, поки продукти можна було вживати – не вигідно.

Після хаядзусі або швидкі суші почали поширюватися по всій Японії: Кіото, Токіо, Осака і в багатьох інших містах.

Потім з’явилися нігірі-дзусі. Їх склад практично не відрізнявся від сучасного: васабі, омлет, а також основний компонент – сира риба. Рис заправляли оцтом. Тоді родоначальник техніки Ханая Ехей змінив зовнішній вигляд, розмір і весь процес приготування суші. І саме Ханая Ехей поклав початок їжі, які ми бачимо зараз: рис, заправки у вигляді риби, омлету, васабі, а також спеціальні палички, щоб не їсти руками.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

thirteen − one =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!