Цікаво знати

Рецепт яловичини, тушкованої в бургундському вини

Американка Джулія Чайлд написала всесвітньо відому кулінарну книгу, де знайомила американців з французькою кухнею

Одним з найбільш відомих рецептів книги став біф бугіньон. Або «яловичина по-бургундські». До речі за мотивами життя Джулії знятий прекрасний фільм “Джулі і Джулія: готуємо щастя за рецептом”.

  • кількість порцій: 6
  • час підготовки 3ч.
  • час приготування 2 хв. Загальний час приготування
    ~ 3 год. 2 хв.

інгредієнти

Яловичина 1 Кілограм
Вино червоне сухе 350 мілілітрів
Бульйон яловичий 500 мілілітрів
Цибуля ріпчаста 2 Штуки
Морквина 3 Штуки
Томатна паста 1 Столова ложка
Часник (зубці) 2 Зубчики
Чебрець (гілочка) 2 Штуки
петрушка свіжа 1 Пучок
Лавроввий лист 1 Штука
Гриби (білі заморожені або інші) 400 Грамів
Сіль і перець за смаком 1 Чайна ложка

Спосіб приготування

  • Нарізаємо м’ясо на середні шматочки, промиваємо і обсушуємо паперовим рушником. Це дасть можливість м’ясу підрум’янитися, а не протушкуватися. Наливаємо оливкову олію в сковорідку, розігріваємо і викладаємо м’ясо. Обсмажуємо з усіх боків до утворення скоринки, потім солимо і перчимо.
  • Готове м’ясо перекладаємо в каструлю типу вок, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Заливаємо бульйоном. Додаємо червоне вино.
  • Зі спецій робимо «букет», кладемо в каструлю і накриваємо кришкою. Знову ставимо на вогонь. Як тільки спекотне закипить, переставляємо його в розігріту до 170 ° С духовку на 1 годину.
  • Поки м’ясо в духовці, нарізаємо овочі. Гриби ріжемо і обсмажуємо. Через годину додаємо все це в каструлю і повертаємо на півтори години в духовку.

Три години – і страва готова.

Голос Сокальщини на GoogleNews