Американка Джулія Чайлд написала всесвітньо відому кулінарну книгу, де знайомила американців з французькою кухнею
Одним з найбільш відомих рецептів книги став біф бугіньон. Або «яловичина по-бургундські». До речі за мотивами життя Джулії знятий прекрасний фільм “Джулі і Джулія: готуємо щастя за рецептом”.
- кількість порцій: 6
- час підготовки 3ч.
- час приготування 2 хв. Загальний час приготування
~ 3 год. 2 хв.
інгредієнти
Яловичина 1 Кілограм
Вино червоне сухе 350 мілілітрів
Бульйон яловичий 500 мілілітрів
Цибуля ріпчаста 2 Штуки
Морквина 3 Штуки
Томатна паста 1 Столова ложка
Часник (зубці) 2 Зубчики
Чебрець (гілочка) 2 Штуки
петрушка свіжа 1 Пучок
Лавроввий лист 1 Штука
Гриби (білі заморожені або інші) 400 Грамів
Сіль і перець за смаком 1 Чайна ложка
Спосіб приготування
- Нарізаємо м’ясо на середні шматочки, промиваємо і обсушуємо паперовим рушником. Це дасть можливість м’ясу підрум’янитися, а не протушкуватися. Наливаємо оливкову олію в сковорідку, розігріваємо і викладаємо м’ясо. Обсмажуємо з усіх боків до утворення скоринки, потім солимо і перчимо.
- Готове м’ясо перекладаємо в каструлю типу вок, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Заливаємо бульйоном. Додаємо червоне вино.
- Зі спецій робимо «букет», кладемо в каструлю і накриваємо кришкою. Знову ставимо на вогонь. Як тільки спекотне закипить, переставляємо його в розігріту до 170 ° С духовку на 1 годину.
- Поки м’ясо в духовці, нарізаємо овочі. Гриби ріжемо і обсмажуємо. Через годину додаємо все це в каструлю і повертаємо на півтори години в духовку.
Три години – і страва готова.