Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Рецепти з різних видів капусти: савойська, цвітна, китайська та інші

Уявіть собі, що на землі існує більше 50 видів капусти. І від сили 5-7 різновидів ми пускаємо в справу, при цьому готуємо, в основному одне і теж: борщі, солянки, голубці, квасимо і маринуємо.

Рецепт салату з маринованою капустою по‑турецьки

від шеф-кухаря ресторану Eleven Явуза Ялвача

 

Інгредієнти:

Для маринованої капусти:

Для маринаду:

Для заправки:

Спосіб приготування:

Розріжте на дві половини салат айсберг. Червоний перець наріжте кружечками, огірок — слайсами, лимон — слайсами, помідори черрі розрізати на половинки. До овочів додайте готову мариновану капусту, руколу, жменю зерен граната. Заправте салат соком лимона і оливковим маслом.

 

Рецепт маринованої капусти

Для приготування маринованої капусти нашаткуйте її і помістіть в глибоку миску. Посипте сіллю і добре перемішайте. Залиште на 2 години. Змішайте в каструлі всі інгредієнти для маринаду. Доведіть до кипіння і перемішувати до розчинення цукру. Зніміть з вогню і остудіть. Викладіть капусту в банку і залийте холодним маринадом. Накрийте кришкою і поставте в прохолодне місце на 3 дня.

 

Рецепт савойської капусти-гриль з майонезом з тофу

від бренд-шефа ресторану «Черетто Море» Володимира Сидорова

 

Інгредієнти:

Для майонезу:

Для подачі:

Спосіб приготування:

Капусту очистити від верхнього листя і розріжте на чотири частини. Відваріть на повільному вогні в підсоленій води протягом двох годин.
Обсмажте капусту на сковорідці з олією. Змішайте і подрібніть в блендері всі інгредієнти для майонезу.
Викладіть майонез на тарілку, зверху помістіть капусту і прикрасьте листям шпинату.

 

Салат коул-слоу по‑азійськи

Салат з пікантною заправкою з простих інгредієнтів.

 

Інгредієнти:

Для заправки:

Спосіб приготування:

Чилі очистіть, видаліть насіння і тонко наріжте. Підсушіть насіння кунжуту на сухій сковороді.

У невеликій мисці приготуйте заправку, змішавши рисовий оцет, сік лайма, рибний соус, коричневий цукор, сіль і нарізаний перець чилі.

Китайську капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці вузькими довгими смужками, викладіть в миску. Додайте нарізану цибулю і листочки м’яка яті, полийте заправкою і перемішайте. Залиште на 15 хвилин, потім знову перемішайте.

Додайте до салату насіння кунжуту і подавайте на стіл.

 

Рецепт каррі з цвітної капусти

Вегетаріанське блюдо з нутом і арахісовим маслом.

 

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Цибуля нашаткуйте, капусту розберіть на суцвіття. Приготуйте рис по інструкції на упаковці. Лайми вимийте, обсушити, натріть цедру і вичавити 2 ст. л. соку.

У великому сотейнику доведіть до кипіння півсклянки кокосового молока і відразу додайте цибулю, каррі, щіпку солі, готуйте 5 хвилин, помішуючи.

Влийте арахісове масло, чверть склянки води і залишився кокосове молоко. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і викладіть цвітну капусту, консервований нут, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин. Зніміть з вогню, приправити сіллю і соком лайма.

Коли рис звариться, розпушіть його виделкою, посипте цедрою лайма і знову розпушіть. Подавайте каррі з рисом в глибоких порційних тарілках.

 

Капустяні оладки

Особливо смачними оладки виходять з молодої капусти.

 

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Видаливши качан, капусту натріть на крупній тертці, посоліть, пам ” ятайте руками і злийте сік. Поперчіть капусту, додайте яйця, терту на тертці моркву, борошно, манну крупу, перемішайте.

На розігрітій сковороді з соняшниковою олією обсмажуйте капустяні оладки як звичайні млинці — викладаючи масу ложкою; Смажте по 3-4 хвилини з двох сторін. Подавайте гарячими зі сметаною і нашаткованої зеленню.

В

Exit mobile version