Цікаво знати

Рецепти зірок: хрусткі кільця кальмара

Телеведуча Тутта Ларсен часто робить це блюдо під час посту — така сімейна традиція. Кільця кальмара, звичайно, їжа не сама пісна, зате містить цінний білок і її обожнюють діти.

Хрусткі кільця кальмарів

Інгредієнти:

  • 1 кг кальмарів
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль
  • перець
  • 30 г кукурудзяного борошна
  • 40 г манної крупи
  • 150 г борошна
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 500 г соняшникової олії для смаження

Соус:

  • 1-2 столові ложки оливкової олії
  • 1 зуб. часнику
  • сіль
  • перець
  • ¼ Чайної ложки шафрану
  • ½ Пластівців чилі
  • 1 с. л. пісного майонезу
  • сік з ½ лайма

Спосіб приготування:

Поріжте кальмарів на шматочки і покладіть їх у миску. Додайте цукор, сіль, перець і перемішайте. Поставте сковороду з соняшниковою олією на сильний вогонь.
У миску додати борошно, кукурудзяний крохмаль, манну крупу, кукурудзяне борошно, сіль і перемішати ложкою. Візьміть по одному кальмару за раз і умочіть його в борошно. Потім швидко опустіть у склянку з водою і знову в борошно. Кладемо їх порціями в гаряче масло й обсмажуємо протягом 1 хвилини.

Приготування соусу:

У ступку додати часник, сіль і розтирати, поки часник не стане пастою. Додайте сік лайма, дрібно нарізаний перець чилі, шафран, майонез, оливкова масло і добре перемішайте.
Подавати з скибочками лайма, базиліком, м’яка п’ятою і паприкою.

Приємного апетиту!

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 5 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.