Головна / Цікаво знати / Рекомендації щодо роботи продуктових магазинів, супермаркетів в умовах поширення короно-вірусної хвороби

Рекомендації щодо роботи продуктових магазинів, супермаркетів в умовах поширення короно-вірусної хвороби

Рекомендації щодо роботи продуктових магазинів, супермаркетів в умовах поширення короно-вірусної хвороби

1. Провести розрахунок максимальної кількості покупців, що можуть знаходитися одночасно в торговому залі магазину, з умовою не більше одного покупця на 10 м², та зобов’язати продавців обмежувати вхід покупців до цього рівня.

2. При вході в торговельний зал, на дверях, вивісити повідомлення про заборону відвідування магазину без наявності правильно одягненої маски.
3. В торговельному залі встановити дозатори засобів для знезараження рук та забезпечити покупців одноразовими рукавичками.
4. Рекомендувати покупцям дотримуватися відстані між відвідувачами не менше 1.5м один від одного при вході в торговельний зал.
5. В усіх приміщеннях магазину проводити регулярне миття та дезінфекцію, з використанням що дезінфікує хлоровмісних препаратів дозволених МОЗ України. Зокрема, це можуть бути: Бланідас Актив, Бланідас 300, Лізоформін, Медикарін, Хлорантоїн, Гуасепт, Гігасепт чи будь-які інші хлоровмісних та на основі спиртових сполук засоби. Використовувати їх потрібно відповідно до інструкції щодо застосування, як по концентрації, так і по терміну дії.
6. Забезпечити щоденне регулярне прибирання прилеглої території до магазину, супермаркету. Площадку перед вхідними дверима необхідно регулярно (не менше 2 разів за зміну та за потреби) прибирати з використанням що дезінфікує розчинів.
7. Здійснювати вивіз твердих побутових відходів, механічне очищення та дезінфекцію контейнерного майданчика чи сміттєзбірної площадки.
8. Регулярно (не менше 1 раз в годину) і за потреби протирати спиртовмісними антисептиками ручки вхідних дверей.
9. Керівникам торгових підприємств проводити роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів захворювання серед працівників магазину, супермаркету.
10. Працівників магазину необхідно забезпечити засобами
індивідуального захисту з розрахунку одна медична маска на 3 години роботи на особу та спиртовмісними антисептиками для обробки рук та виділити місткість для знешкодження та тимчасового зберігання використаних засобів захисту.
11. Підтримувати в торговому залі температуру 18-20°С у
холодний період року, проводити наскрізне провітрювання торгових приміщень при відсутності покупців.
12. Забезпечити проведення щоденної термометрії всіх працівників магазину, супермаркету. Результат термометрії вносити до оформлених на кожного працівника листків термометрії. Не допускати до роботи осіб із ознаками інфекційного, простудного захворювання.
13. У разі виявлення працівника з ознаками респіраторного захворювання вжити заходів для його самоізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок у заклад охорони здоров’я, чи сімейному лікарю.
14. Створити необхідні умови для дотримання працівниками магазину, супермаркету правил особистої гігієни. Біля рукомийників розмістити мило, одноразові рушники, серветки, антисептики тощо.
15. Забезпечити відстань не менше 1 м між відвідувачами в чергах до кас та терміналів самообслуговування.
Пам’ятайте! Дотримання зазначених вище рекомендацій збереже здоров’я продавців і покупців.

Рекомендації розроблено

Яворівським районним відділом лабораторних досліджень

ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

20 − 18 =

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!