Цікаво знати

Рецепт домашнього глінтвейну в холодний день

Глінтвейн зігріє в холодний день

Як часто ми піддаємося погоді, і починаємо змінювати приємні моменти на сірі будні осики і зими? А щоб зовсім не впасти в депресію, потрібно вміти правильно розслаблятися і насолоджуватися життям. Глінтвейн, допомагає в холодний і похмурий день, отримати розслаблення і насолодитися приємним ввечері в компанії друзів і знайомих. А головне, він створює романтичну атмосферу, для закоханих, які прагнуть насолодитися тихою музикою і розмовами до ночі. Саме тому, разом з blog.metro.ua/ru/glyntvejn-v-domashnyh-uslovyyah-vybyraem-luchshyj-retsept-glyntvejna/, ви зможете навчитися самостійно, готувати смачний глінтвейн, щоб приємно здивувати кохану людину, або друзів.

Перед тим як почати приготування, потрібно розуміти, що глінтвейн, є гарячим алкогольним напоєм, що має властивість ефективно зігрівати і розслабляти. Тому, для того, щоб приготувати його, потрібно вибрати смачне і якісне вино. Кожен, хто пив у своєму житті даний напій знає, що саме вино, є основною складовою. Якщо правильно вибрати вино, то можна отримати відмінний смак, запах і саму консистенцію. А майстри, вже багато років, виготовляють глінтвейн, стверджують, що найсмачнішим воно стає тоді, коли вибирати сухе вино. На відміну від солодкого і на підлогу солодкого вина, в сухому немає цукру, що впливає на смак готового гарячого напою.

Як правильно приготувати глінтвейн?

  • Вибрати сухе вино, і нагріти його до температури 70 С. Рекомендуємо звернути увагу на те, що не потрібно кип’ятити вино, тому що алкоголь при високій температурі випаровується і втрачається смак. Якщо у вас алергія на мед, то можете вибрати напівсолодке вино, що дозволить отримати потрібний солодкий смак;
  • Окремо приготуйте фруктовий або трав’яний відвар, якщо він передбачається. Крім того, після приготування відвару, дайте йому застити і тільки тоді, додавайте в вино;
  • Використовуйте при приготуванні тільки емальований ємність і дерев’яну ложку для розмішування;
  • Нагріти напій рекомендується поступово, це дозволяє йому увібрати всі нотки приправ. Для цього найкращим рішенням буде використання слабкого вогню;
  • Процідивши добавки, можна напій розливати по високих келихах, і подавати його гарячим;

Приготувати смачний і приємний глінтвейн, це порадувати своїх рідних святковою атмосферою. Класичний рецепт, передбачає використання таких спецій як гвоздика, кориця і мускатний горіх. Але можна трохи додати і своїх улюблених спецій таких як: кардамон, імбир або лавровий лист. Вони створять неповторний запах, і приємний смак, що буде залишати після себе зігріваючий тепло.

Голос Сокальщини на GoogleNews