Головна / Цікаво знати / Схильність до повноти: 5 наукових хитрощів, які допоможуть

Схильність до повноти: 5 наукових хитрощів, які допоможуть

Схильність до зайвої ваги можна отримати «у спадок» від батьків (і в першу чергу — від мами). Але наука стверджує: цю спадковість можна перебороти!

Вчені поки що не навчилися повністю відключати ген ожиріння (і невідомо, чи варто це робити), але вже знають, як можна зменшити його активність і перешкодити організму запасати зайвій жир.

Їжте менше цукру і насичених жирів

Навіть якщо ви сидите на дуже суворій дієті, у вашому раціоні повинні бути присутніми ненасичені жири — ті, які містяться в оливковій олії, горіхах, рибі та інших аналогічних продуктах. А від активного споживання продуктів, багатих насиченими жирами, викликає збільшення ваги навіть у тому випадку, якщо калорійність раціону залишається незмінною. І, на жаль, те ж саме відноситься до цукру.

Відмовтеся від прийому полівітамінів

По-перше, все більше досліджень підтверджують: вітаміни з коробочки набагато гірше засвоюються, ніж ті, що ми отримуємо з їжею. А, по‑друге, деякі дослідження підтверджують зв’язок між вживанням синтезованих вітамінів групи В і підвищеною активністю генів, що відповідають за запасання жиру.

Будьте обережні з консервованими продуктами

По-перше, у консервованих продуктах часто багато цукру і солі, які сприяють накопичення зайвого жиру. А, по‑друге, сама упаковка іноді містить компоненти, які можуть впливати на активність «жирових» генів.

Гуляйте вранці

Дослідження, опубліковане в журналі PLOS ONE, показало, що прямий вплив сонячного світла з 8 годин до полудня знижує ризик збільшення ваги незалежно від рівня активності, споживання калорій або віку. Можливо, справа в здатності ранкового світла активізувати обмін речовин і «приглушити» активність генів, що відповідають за накопичення жиру.

Будьте обережні з антибіотиками

Наші кишкові бактерії відіграють важливу роль у контролі за «жирними» генами: вони допомагають створювати коротколанцюгові жирні кислоти (SCFA), таких як бутират, у свою чергу зменшують нашу генетичну схильність до збільшення ваги і діабету. Коли ми приймаємо антибіотики, ми порушуємо баланс бактерій і, відповідно, знижує їх здатність виробляти жирні кислоти.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Про Андрій Гаврилюк

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

eleven − 5 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!