Головна / Цікаво знати / Смачні і дуже небезпечні: 5 звичних продуктів, від яких варто відмовитися після 50 років

Смачні і дуже небезпечні: 5 звичних продуктів, від яких варто відмовитися після 50 років

Чим старше ми стаємо, тим сильніше наше здоров’я залежить від того, що ми їмо

Чим старше ми стаємо, тим важливіше для нашого здоров’я виявляється правильне харчування. Уповільнення метаболізму, труднощі з виробленням певних речовин і гормонів — все це вимагає більш усвідомленого ставлення до того, що ми їмо. І особливо важливо переходити до здорових харчових звичок після 50 років: в цей час багато жінок проходять через менопаузу, стикаються з втратою естрогену, який підтримував важливі функції нашого організму (і в тому числі здоров’я серцево-судинної системи), а також «вимивання» кальцію і втратою м’язової маси. Ось деякі продукти, які в цьому віці варто їсти якомога рідше, а найкраще — зовсім від них відмовитися.

Продукти з обробленого м’яса

Ковбаси, сосиски, копчене і в’ялене м’ясо, шинка — чим менше ви будете цього їсти, тим краще. Крім того, що ці продукти офіційно визнані канцерогенами (їх вживання істотно підвищує ризик раку кишечника), в них багато натрію і транс-жирів, а це дуже небезпечно для здоров’я серця, судин і органів травної системи.

«Злакові» батончики

На жаль, цей на перший погляд здоровий і навіть корисний перекус на ділі обертається зайвої порцією цукру, шоколадної глазурі і солодкого сиропу, який викликає непотрібне сплеск цукру в крові і підвищує ризик розвитку діабету.

Знежирені молочні продукти

Після 50 років ми відчайдушно потребуємо в кальції: під час менопаузи ми активно втрачаємо його, а накопичувати майже не виходить. Найпростіше отримувати кальцій з молочних продуктів — це знають всі. А чому багато хто не знає, так це того, що кальцій майже не засвоюється без жиру і вітаміну Д, якого багато в незбираному молоці і продуктах з нього, але практично немає в знежирених. Так що вибирайте правильно!

Пакетовані соки і готові смузі

Дві склянки соку щодня — прямий шлях в кардіологію. На жаль, це не жарт: регулярно вживання фруктових соків підвищує ризик розвитку хвороб серця у два рази: в соках багато фруктового цукру і немає клітковини, яка допомогла б стабілізувати рівень цукру в крові. Що ж стосується смузі, то варто вибирати тільки ті, що ви приготували самостійно: в готові занадто часто додають підсолоджувачі або сіль і інші підсилювачі смаку, які негативно впливають на здоров’я.

Солодкі кавові напої

Латте, капучіно, фрапучіно та інші напої на основі кави — як б смачні вони не були, краще триматися від них подалі. Тому що насправді це зовсім не чашечка кави, а справжня калорійна бомба. Крім того, солодкі сиропи, які в них часто додають для аромату, нерідко містять штучні підсолоджувачі, які підвищують ризик розвитку небезпечних хвороб, у тому числі діабету іншого типу і деяких видів раку.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Про Андрій Гаврилюк

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

5 × five =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!