Цікаво знати

Справжнє нефільтроване пиво: як обрати чистий смак

Янтарний колір та прозорість пива досягаються спеціальним процесом очищення, тобто фільтрації напою. З нього видаляють осад, залишки дріжджів. Разом з тим змінюється його смак та зовнішній вигляд, втім склад залишається тим самим.

При правильному приготуванні неочищене пиво — натуральний та навіть корисний напій з особливим смаком.

Чудовий приклад— уманський нефільтрований Waissburg Blanche. Світле хмільне варять за рецептом з Бельгії. Нефільтроване пиво Umanpivo виробляється лише з натуральних компонентів. Як обирати та з чим поєднувати, аби пінне смакувало якнайкраще? Читайте та насолоджуйтеся келихом найсмачнішого.

 

Дивіться на інгредієнти

Обираючи пиво, ми майже ніколи не вчитуємся у склад продукту, а дарма. Часто, аби досягти ефекту «нефільтрованості», виробники додають яблучний пектин — він створює осад, який зазвичай видаляють у світлому фільтрованому пиві. Можуть зустрічатися і консерванти, адже напій, що не пройшов додаткову фільтрацію, псується значно скоріше за очищений.

Тож, аби випити справжнього нефільтрованого, шукайте крафт. Наприклад, свій Waissburg Blanche в Умані варять виключно з відмінного ячмінного солоду типу Pilsner у поєднанні з 50% пшеничного солоду та хмелю з цитрусовими нотками. Причому ароматні нотки — результат варіння з зернами коріандру та апельсиновою цедрою, а не додавання штучних ароматизаторів.

В результаті — пшеничне пиво молочно-жовтого кольору, що має глибокий смак солоду, підсилений спеціями та шлейфом фруктових нот

 

Перевіряйте термін придатності

Якщо нефільтроване пиво може зберігатися дуже довго, це привід обирати обережніше. Залишки дріжджів та осад — це принадлива середа для бактерій, що добре для натуральності, але погано для виробників, що прагнуть продавати більше та довше.

«Уманьпиво» не використовує консервантів. Свіжість напою забезпечується особливим алгоритмом співпраці з оптовими клієнтами. Логістика продумана так, аби в будь-який куточок України продукція доставлялася буквально за 1–2 дні.

Детальнішу інформацію про компанію шукайте на https://umanpivo.ua/ua/about-company.html — там все про принципи пивоваріння, технології, що використовуються, німецький контроль якості та вітчизняну сировину.

 

Поєднуйте правильно

Найкраще Waissburg смакуватиме з морепродуктами, рибою, сиром. Чудово підкреслять аромат напою грінки з оливковою олією та прованськими травами.

Чому нефільтроване — найкращий вибір

Вчені та медики з усього світу провели безліч досліджень щодо впливу пива на організм. Загальні висновки дозволили стверджувати, що помірне споживання не лише не нашкодить, але і навіть надаватиме певні преференції. Зокрема, 1–2 келихи на тиждень тонізують серцево-судинну систему, покращують стан нервової системи, знижують ризик розвитку остеопорозу.

Але справедливо це лише, якщо пиво натуральне. Тільки в такому разі компоненти напою «працюватимуть» на вас. І саме нефільтровані сорти — найбільш наближені до природнього складу. Зауважте, що постійне зловживання пивом призводить до зворотного ефекту.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − fourteen =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.