Цікаво знати

Сирно-шпинатові кульки

Прекрасна швидка закуска, яку, до того ж, можна зробити з запасом і зберігати в морозилці. А готувати у міру необхідності.

  • час підготовки 10 хвилин.
  • час приготування 15 хвилин.
  • Загальний час приготування ~ 25хв.

Вам будуть потрібні:

шпинат (свіжий або розморожений) 250 Грамів
Борошно 250 Грамів
розпушувач для борошна 1 Чайна ложка
оливкова олія 1 Столова ложка
тертий сир, краще моцарелла 200 Грамів
Яйце 1 Штука
суміш орегано, розмарину, базиліка 2 чайні ложки
сухий часник в порошку 1 Чайна ложка
Сіль за смаком

Спосіб приготування

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Промийте і висушіть свіжий шпинат. Поверніть все листя в рулетик такої товщини, щоб вам було зручно утримати в руці, і наріжте поперек тонкими смужками.
  • Якщо ви використовуєте розморожений шпинат – то просто відіжміть його від талої води, і наріжте. Часто заморожений шпинат продається вже в нарізці.
  • Висипати всі інгредієнти в миску і змішайте. Вам буде зручніше перемішувати, якщо ви спочатку розмішайте в борошні все сухі складові (розпушувач, сіль, часник, спеції), а потім додасте сир і шпинат. І тільки в кінці увіллє масло і яйце.
  • Заберіть з суміші кульки приблизно 3 см в діаметрі.
  • Розкладіть їх на змащеному олією деку або на пергаментному аркуші для випічки.
  • Запікайте 10-15 хвилин при 200 градусах, до утворення золотисто-коричневого кольору.

Подавати можна з будь-якими соусами. Особливо ця закуска хороша з томатними соусами для пасти або зі сметаною. Ви можете заморозити сирі кульки про запас. У морозилці в контейнері з кришкою вони можуть зберігається до місяця. Для приготування заморожених кульок помістіть їх в духовку, не розморожуючи, на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Голос Сокальщини на GoogleNews