Головна / Цікаво знати / Вибираємо посуд для кухні

Вибираємо посуд для кухні

У кожної господині є своє різноманітне кухонне начиння. Комусь подобаються стародавні бабусині чавунці, а інший подобається новомодна нержавіюча посуд. Все кухонне начиння розрізняється за матеріалом, який застосовується для її виготовлення. На яких виробах зупинити свій вибір? А головне, яких помилок слід уникати при виборі кухонного інвентарю? Спробуємо відповісти на ці питання.

Чавунний посуд досить міцний і служить десятиліттями. Ці важезні гусятниці можуть служити декільком поколінням в сім’ї. Я довго шукала магазин посуду і зупинилася на posudmeister.ua. Замовивши там посуд я була приємно здивована ціною та якістю. Мені нравится эта коллекция посуды – вона різнокольорова, надійна. Чавунне начиння зручно використовувати для гасіння в духовці. Товсті стінки відмінно утримують тепло, не дозволяють страві пригорати. Але не слід забувати про негативні якості цього посуду. По-перше, чавун піддається іржі, а по-друге, в таких чавунцях не можна зберігати їжу – вона може окислюватися. Алюмінієвий посуд легка і добре проводить тепло. Але є один недолік – алюміній легко вступає в хімічну реакцію з різноманітними кислими компонентами при варінні їжі. Тому таку начиння не можна використовувати для солінь, варіння кислих щей, гасіння м’яса з овочами, і для зберігання їжі.

Різноманітний емальований посуд досить практичний, недорогий, а головне – гарний. Він ідеальний для солінь і квашень. Але не варто забувати, що емаль дуже тендітна. При будь-якому ударі можуть відколотися дрібні шматочки емалі, а в такому посуді вже не можна готувати їжу. Тому необхідно стежити за появою тріщин, і намагатися запобігти будь-які пошкодження. А на сайті інтернет-магазину спеціалісти мені порадили виробника посуду з емалі, який дуже практичний при використанні. Посуд з нержавіючої сталі відмінно підходить для приготування різноманітних страв. Варто відзначити, що якісна посуд досить дорога, але зручність і Ваше здоров’я дійсно варті того. Вироби з нержавійки неможливо подряпати, вони прості у догляді і тривалий час зберігають свій товарний вигляд. Але є один маленький недолік – така начиння погано підходить для смаження. Дно таких сковорідок досить тонка, тому страви часто підгорають.

Купуючи кухонний інвентар і посуд, зверніть увагу на якість обраного посуду. Особливо зверніть увагу на пластикові ручки. Не забувайте і про кришку: болт повинен міцно з’єднувати кришку з ручкою. У кожного матеріалу є свої позитивні і негативні сторони. Ідеальною і універсального кухонного посуду просто не існує. При виборі посуди слід звернути увагу на якість, це збереже Ваше здоров’я.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

4 × four =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!