У кожної господині є своє різноманітне кухонне начиння. Комусь подобаються стародавні бабусині чавунці, а інший подобається новомодна нержавіюча посуд. Все кухонне начиння розрізняється за матеріалом, який застосовується для її виготовлення. На яких виробах зупинити свій вибір? А головне, яких помилок слід уникати при виборі кухонного інвентарю? Спробуємо відповісти на ці питання.
Чавунний посуд досить міцний і служить десятиліттями. Ці важезні гусятниці можуть служити декільком поколінням в сім’ї. Я довго шукала магазин посуду і зупинилася на posudmeister.ua. Замовивши там посуд я була приємно здивована ціною та якістю. Мені нравится эта коллекция посуды – вона різнокольорова, надійна. Чавунне начиння зручно використовувати для гасіння в духовці. Товсті стінки відмінно утримують тепло, не дозволяють страві пригорати. Але не слід забувати про негативні якості цього посуду. По-перше, чавун піддається іржі, а по-друге, в таких чавунцях не можна зберігати їжу – вона може окислюватися. Алюмінієвий посуд легка і добре проводить тепло. Але є один недолік – алюміній легко вступає в хімічну реакцію з різноманітними кислими компонентами при варінні їжі. Тому таку начиння не можна використовувати для солінь, варіння кислих щей, гасіння м’яса з овочами, і для зберігання їжі.
Різноманітний емальований посуд досить практичний, недорогий, а головне – гарний. Він ідеальний для солінь і квашень. Але не варто забувати, що емаль дуже тендітна. При будь-якому ударі можуть відколотися дрібні шматочки емалі, а в такому посуді вже не можна готувати їжу. Тому необхідно стежити за появою тріщин, і намагатися запобігти будь-які пошкодження. А на сайті інтернет-магазину спеціалісти мені порадили виробника посуду з емалі, який дуже практичний при використанні. Посуд з нержавіючої сталі відмінно підходить для приготування різноманітних страв. Варто відзначити, що якісна посуд досить дорога, але зручність і Ваше здоров’я дійсно варті того. Вироби з нержавійки неможливо подряпати, вони прості у догляді і тривалий час зберігають свій товарний вигляд. Але є один маленький недолік – така начиння погано підходить для смаження. Дно таких сковорідок досить тонка, тому страви часто підгорають.
Купуючи кухонний інвентар і посуд, зверніть увагу на якість обраного посуду. Особливо зверніть увагу на пластикові ручки. Не забувайте і про кришку: болт повинен міцно з’єднувати кришку з ручкою. У кожного матеріалу є свої позитивні і негативні сторони. Ідеальною і універсального кухонного посуду просто не існує. При виборі посуди слід звернути увагу на якість, це збереже Ваше здоров’я.