Для тих, хто хоче відкрити ресторанний бізнес основний бідою буде невміння розрахувати стартовий капітал. Досить часто складається ситуація, що на певному етапі грошей просто не вистачає, щоб відкрити повноцінний заклад.
Стартовий капітал для громадського харчування повинен покривати не тільки витрати на відкриття ресторану чи кафе, а й забезпечувати нормальне функціонування вашого бізнесу менше року, поки ви не почнете отримувати реальний прибуток.
Система автоматизації ресторану або кафе
Система автоматизації кафе у Львові пропонується фірмою Poster. Фахівці фірми, крім установки систем автоматизації допоможуть вам розрахувати суму стартового капіталу, яка має значні варіації в залежності від того, який тип закладу ви збираєтеся відкривати ресторан високої кухні, дитяче кафе, піцерію або ресторан. Також на кількість необхідних грошей впливає вартість оренди в вашому місці, вид кухні, представлятися в вашому майбутньому закладі, і тип інтер’єру.
Значну частину витрат візьме на себе переобладнання приміщення для дотримання всіх стандартів і норм. Без цього вам не вдасться отримати жодної ліцензії або дозволу. Сума коштів також буде варіюватися від типу необхідного ремонту в приміщенні капітальний або косметичний. Можливо же можна швидко змінити інтер’єр.
Як коливається вартість обладнання
Залежно від типу ресторану і пропонованої кухні змінюватися кількість і вартість необхідного обладнання: піч, холодильник, морозильна камера, блендер і кавоварка. Не можна забувати і про меблі: стільці, столи, шафи, елементи інтер’єру. Ще однією важливою частиною витрат є посуд і столові прибори: склянки, тарілки, виделки, ножі, скатертини. Не забувайте також про одяг для працівників, виплату їм заробітної плати, витрати на створення меню, вивісок і зовнішньої реклами, касового апарату.
Починати власний ресторанний бізнес – рішення дуже відповідальне, адже це справа вимагає значних капіталовкладень. За підрахунками фахівців, середній стартовий капітал для відкриття гарного ресторану становить близько 250 000 доларів. Ці гроші необхідні для того, щоб почати власну справу і як мінімум протягом року утримувати заклад.