Цікаво знати

Запечена свинина з салатом з моркви

Прекрасний обід. Або вечеря. Або навіть сніданок!

  • кількість порцій: 4
  • час підготовки 25хв.
  • час приготування 35хв.
  • Загальний час приготування ~ 1год.

інгредієнти

Томатна паста – 2 столові ложки
Мед – 1 Столова ложка
Часник – 3 Зубчики
Перець пекучий мелений – 1 Чайна ложка
Масло рослинне – 2 столові ложки
Свинина (вирізка) – 550 Грамів
Морква – 550 Грамів
Капуста брюссельська – 450 Грамів
Селера – 5 Стебел
Цибуля ріпчаста – 1 Штука
Майонез легкий – 1/4 Склянки
Оцет червоний винний – 1 Столова ложка
Петрушка нарізана – 1/4 Склянки
Сіль за смаком

Спосіб приготування

  • Розігрійте духовку до 220ºС.
  • Великий деко з бортиками застеліть фольгою. Часник подрібніть в пресі, моркву почистіть і наріжте кубиками по 1 см, селеру тонко наріжте, брюссельську капусту розрізати на половинки, цибулю наріжте тонкими кільцями.
  • У мисці змішайте віночком томатну пасту, мед, часник, пекучий перець, 1 ст.л. рослинного масла і по 1/2 ч. л. солі. Обваляйте в цій суміші вирізку, укладіть на деко і поставте в духовку на 5 хвилин.
  • Моркву викладіть в каструлю, залийте водою (на 2 см вище овочів), поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть прислабкому кипінні 12 хвилин – до м’якості. Злийте воду і остудіть морква.
  • В іншому мисці обваляйте в 1 ст.л. масла брюссельську капусту і злегка посоліть. Викладіть на деко до свинини і запікайте 20-25 хвилин, до м’якості капусти і готовності свинини.

Змішайте в салатнику моркву з селерою, цибулею, майонезом, оцтом, петрушкою і сіллю. Подавайте до свинини з брюссельською капустою.

Голос Сокальщини на GoogleNews