Таку запіканку можна швидко приготувати і на виїзді так і вдома, вона смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді
- кількість порцій: 6
- час підготовки 10 хвилин.
- час приготування 40хв.
- Загальний час приготування ~ 50хв.
інгредієнти
Кабачок молодий – 3 Штуки
Яйця – 3 Штуки
Молоко – 180 мілілітрів
Борошно вищого сорту – 7 Столових ложок
Часник – 1 Зубчик
Пармезан натертий – 50 Грамів
Оливкова олія – 1 Столова ложка
Петрушка рубана – 1 Столова ложка
Базилік сушений – 1 Щіпка
Сіль – 1 Щіпка
Спосіб приготування
Можна додати в тісто для запіканки сир фета або бринзу.
- Форму для запікання змастіть оливковою олією. Часник пропустіть через прес і натріть їм дно і стінки форми.
- Наріжте кабачки тонкими кружечками і викладіть у форму шарами. Зелень петрушки дрібно порубати.
- Якщо кабачки старі, видаліть шкірку і насіння, наріжте кубиками
- Збийте в мисці яйця віночком, додайте молоко, трохи сушеного базиліка, сіль і перець за смаком, перемішайте.
- Натріть пармезан на дрібній тертці і додайте в яєчно-молочну масу, перемішайте.
- Всипте борошно, збийте віночком, додайте рубану петрушку і оливкове масло, перемішайте тісто до однорідності.
- Приготованим тістом залийте кабачки в формі. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте близько 40 хвилин до рум’яної скоринки.
- Готову запіканку вийміть і дайте трохи охолонути. Подавайте прямо в формі, нарізавши на шматочки
Таку запіканку можна подати на обід або на вечерю.