Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Запіканка з кабачків з сиром – готуємо разом

Запіканка з кабачків з сиром

 Таку запіканку можна швидко приготувати і на виїзді так і вдома, вона смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді

інгредієнти

Кабачок молодий – 3 Штуки
Яйця – 3 Штуки
Молоко – 180 мілілітрів
Борошно вищого сорту – 7 Столових ложок
Часник – 1 Зубчик
Пармезан натертий – 50 Грамів
Оливкова олія – 1 Столова ложка
Петрушка рубана – 1 Столова ложка
Базилік сушений – 1 Щіпка
Сіль – 1 Щіпка

Спосіб приготування

Можна додати в тісто для запіканки сир фета або бринзу.

  1. Форму для запікання змастіть оливковою олією. Часник пропустіть через прес і натріть їм дно і стінки форми.
  2. Наріжте кабачки тонкими кружечками і викладіть у форму шарами. Зелень петрушки дрібно порубати.
  3. Якщо кабачки старі, видаліть шкірку і насіння, наріжте кубиками
  4. Збийте в мисці яйця віночком, додайте молоко, трохи сушеного базиліка, сіль і перець за смаком, перемішайте.
  5. Натріть пармезан на дрібній тертці і додайте в яєчно-молочну масу, перемішайте.
  6. Всипте борошно, збийте віночком, додайте рубану петрушку і оливкове масло, перемішайте тісто до однорідності.
  7. Приготованим тістом залийте кабачки в формі. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте близько 40 хвилин до рум’яної скоринки.
  8. Готову запіканку вийміть і дайте трохи охолонути. Подавайте прямо в формі, нарізавши на шматочки

Таку запіканку можна подати на обід або на вечерю.

Exit mobile version