3 серпня на Фермерському ярмарку на площі Ринок усі охочі мали змогу скуштувати і купити кавуни, які вирощують двоє братів поблизу Львова.
Один із них – ветеран, який захищав Україну у найгарячіших точках фронту. А зараз каже, що праця з кавунами – це як найкраща реабілітація: і фізична, і психологічна.
Кавуни вирощують брати Андрій та Іван Кісілі на Жовківщині. Іван повернувся з війни і долучився до справи рідного брата. Каже, що це не лише гарний бізнес, а й чудова реабілітація після трьох років служби на фронті.
«Чому саме кавун? Любимо кавуни, мені він сподобався. І також через те, що у зв’язку з повномасштабною війною в Україні був дефіцит кавуна. Весь час присвячую цьому», – ділиться ветеран Іван. І каже, що лише кавунами з братом не обмежуються, адже вирощують картоплю, помідори, огірки, буряк, перець, малину і навіть кукурудзу. А цього року вперше посадили ще й диню – і мають гарний урожай.
«Основне – це баштанні культури. Це кавун, але цього року спробували вперше посадити диню – і вдалося її виростити, збираємо хороший урожай. Додатково ще садимо і молоду картоплю, і помідори, і огірки, і трішки малини, і трішки кукурудзи, буряк, перець. Але найбільше – це кавуни, посадили його 3 гектари», – додає військовий.
До слова, напередодні 300 кілограмів кавунів, які вирощують брати Андрій та Іван Кісілі, міський голова Львова Андрій Садовий особисто передав військовим 103-ї окремої бригади територіальної обори. А також запросив братів на Фермерський ярмарок до Львова.