Станом на сьогодні зібрано близько 45% від посівних площ, які у поточному році становлять 98,7 тис. га в усіх категоріях господарств.
В структурі виробництва 96% площ картоплі зосереджені в домогосподарствах населення, тоді як промислове виробництво займає всього 4%.
Станом на 25 вересня у господарствах усіх категорій зібрали врожай картоплі на площі 43,9 тис. га. Загальний валовий збір становить 768,2 тис. тонн, урожайність 175 ц/га. У сільськогосподарських підприємствах зібрали 11,2 тис. тонн картоплі на площі 0,5 тис. га (13% до посіву) з урожайністю 229,6 ц/га.
«Цей сезон, як і для інших культур, мав свої особливості і для картоплі. Тривалі високі температури дещо вплинули на процес вегетації культури, однак завдяки зусиллям аграріїв, ми спостерігаємо стабільний урожай, що свідчить про ефективність застосування сучасних технологій вирощування, які дозволяють підвищувати якість та кількість врожаю», – зазначила Людмила Гончаренко, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.
У Львівській області вирощують приблизно 8% картоплі від загального виробництва по Україні, а за площами вирощування область займає друге місце серед областей України.
За останні 5 років площі вирощування картоплі зросли на 4%, тоді як обсяги валового виробництва зросли на 14%. У поточному році загальний збір картоплі прогнозується в межах 1850 тис. тонн при середній врожайності близько 190 ц/га.
Для споживання населення використовується до 30% зібраного врожаю. Більшу частину картоплі населення реалізовує під час збору врожаю, щоб не втратити врожай через недостатність потужностей для зберігання і промислової переробки.
Промислові виробники в основному реалізовують продовольчу картоплю на переробні підприємства для виробництва чипсів та крохмалю. Слід зазначити, що з 2021 року переробку картоплі на крохмаль в області здійснює ТзОВ «Централ Плейн Груп».