Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Насолоджуйтесь солодощами без шкоди для фігури

Буває, що хочеться порадувати себе чимось особливо смачним. Звичайно, купити торт в Києві зовсім неважко. Але більшість тортів занадто калорійні, що негативно позначається на фігурі і може привести до ожиріння.

Пропоную вашій увазі рецепт смачного морквяного кексу. Цей кекс особливо порадує тих, хто стежить за своєю фігурою. Адже 100 грамів цієї випічки містить не більше, ніж 150 кілокалорій.

Для приготування цього кексу вам буде потрібно :

Свіжа, солодка морква – 250 грамів

Вівсяні висівки – 4 столові ложки

3 яйця

1 столова ложка натурального бджолиного меду

1 чайна ложечка меленої кориці

1 чайна ложечка розпушувача

1 лимон середнього розміру.

Тепер поговоримо про процес приготування цих ласощів :

Морква потрібно добре очистити і натерти за допомогою дрібної терки. Лимон ретельно вимити, потім, потерти лимонну цедру на трохи більшій – середній тертці. Відокремити яйця на білки і жовтки. Жовтки потрібно змішати з корицею і медом, а потім протягом 3-4 хвилин збити за допомогою міксера.

У суміш, додати вівсяні висівки, розпушувач, протерті лимон і моркву і всі компоненти знову ретельно перемішати.

Решта яєчні білки збити міксером до стану крутих завитків і акуратно вмішати їх в морквяну суміш. Всю масу ( складову тісто кексу ) залишилося лише вилити в чисту форму і помістити в духовку, яку ви заздалегідь нагріли до температури – 180 градусів.

Кекс буде випікатися протягом приблизно півгодини або трохи більше. Перед вживанням краще кекс охолодити, так як гаряча випічка не дуже корисна для шлунка.

Якщо кексу здалося недостатньо, додайте до нього також і смачний молочний десерт. Його ви також можете зробити у себе вдома.

Для приготування цього молочного десерту потрібно такі компоненти :

1 столова ложка знежиреного коров'ячого молока

1 столова ложка знежиреного йогурту

1 десертна ложка цукрової пудри

2 столові ложки желатину

1 чайна ложка питної води

На самому початку йогурт потрібно змішати з молоком, додати цукрову пудру і ретельно перемішати, щоб пудра повністю розчинилася.

Желатин заливаємо водою, даємо настоятися протягом 3-4 хвилин. Потім, ставимо його на повільний вогонь, розігріваємо, постійному помішуючи нагріваємо до повного розчинення, проте не даємо йому закипіти. Після цього, потрібно дати желатину злегка призуп.

Трохи призуп желатин, додаємо в йогурті -молочну суміш і знову все збиваємо міксером до стану легкого загустіння. Отриману суміш можна розподілити по формах і помістити в холодильник на 2 години.

Як не дивно, цей десерт також не заподіє шкоди вашій фігурі. Адже в 100 грамах солодощі міститься трохи більше 60 -ти кілокалорій. Так, що їжте на здоров'я !

Якщо ж і цього десерту вам недостатньо і ви, все-таки, вирішили насолодитися тортом, то зробити це зовсім неважко. Більшість великих кондитерських магазинів дозволяють купувати торти на замовлення в Києві без зайвого клопоту.

Exit mobile version