Листи до редакції

Вибираємо посуду для кухні

Незважаючи на те, що багато чоловіків полюбляють готовити, все ж таки кухня в більшості сімей – жіноче царство. Тому важливо вибирати для кухні зручний та якісний посуд. В сучасному світі посуд виготовляється з різних матеріалів, які по різному впливають на наше здоровя.

Алюмінієва посуда. Багато жінок використовують алюмінієву посуду із-за її легкості та довговічності. Але коли ви готовите кислі страви – киселі, страви з овочів, соуси алюміній окислюється та змінює смак страв. Тому краще не використовувати алюміній при приготуванні.

Посуд з чугуна. Однією з переваг чугуна є те, що він відмінно зберігає тепло. В такій посуді дуже легко приготувати блінчики, смачні каші, мясні страви, посуд з чугуну використовують при приготуванні на вогнищі. Але чугунна посуда вимагає догляду – а саме після приготування потрібно висушити та змазати легким шаром жиру для того, щоб вона не ржавіла.

Емальована посуда. Найбільш популярний посуд для сучасних жінок. Легко миється, виглядає красиво. Але потрібно вважати на удари та так як захисна емаль може відколотися. Такий посуд має дуже низьку теплопровідність, що ускладнює приготування деяких страв.

Керамічна посуда. Таку посуду не використовують на плиті, а лише в духовці чи мікрохвильовці.  Посуд з кераміки дуже крихкий, але його легко помити, він не пригоряє, якщо на посуді не має царапин чи малих тріщин.

Стікляний посуд. Посуд з вогнетривкого скла – сучасна річ в кухні. Вона виглядає привабливо і має хороші експлуатаційні характеристики. Стікляний посуд універсальний – його можна використовувати як на плиті, так і в духовці.

Голос Сокальщини на GoogleNews