Всі ці відходи переробили у компост. Відтак впродовж минулого року з харчових і садово-паркових відходів на станції компостування виготовили 223 тонни компосту. Його мешканці та агропідприємства купували для потреб своїх господарств.
Також на станції компостування виготовили 240 тонн ґрунтосуміші, яка стала добривом для дерев, які восени висаджували у парках, скверах і зелених зонах Львова.
«Дякуємо усім мешканцям, екосвідомому бізнесу та перевізникам, які долучилися до роздільного збору органіки. А також вкотре звертаємося до львів‘ян з проханням правильно сортувати відходи», – інформують у ЛКП «Зелене місто».
Нагадаємо, у контейнери для органіки можна викидати такі відходи:
- залишки сирих овочів і фруктів;
- шкаралупу яєць;
- вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;
- заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;
- скошену траву;
- зів’ялі квіти.
Натомість не можна викидати у контейнери для органіки:
- м’ясо, рибу, молочні та жирні продукти;
- тверді побутові відходи;
- скло та склотару;
- пластик, кульки, пакети, відходи упаковки, tetra-pac;
- серветки та паперові вироби;
- тканинні вироби.