Поради

Чим характеризується шайба din 9021

На відміну від стандартної шайби, стандарт din 9021 має більший зовнішній діаметр, що значно перевищує розмір різьби. Це реально збільшує площу опорної поверхні в місці з’єднання. В результаті тиск, який чинить головка болта на поверхню матеріалу, значно зменшується. Ця особливість дуже важлива для комбінування тонколистових матеріалів, а також при роботі з дерев’яними виробами та конструкціями. Посилені шайби широко використовуються в машинобудуванні, будівництві, виробництві меблів та інших галузях.

Матеріал і характеристики виробу

Шайба din 9021 виготовляється з різних матеріалів. Найпопулярнішим видом конструкційної сталі є оцинкований варіант. Також можна використовувати вуглецеву та нержавіючу сталь, латунь, мідь, алюміній, кольорові сплави або пластмаси. Для нанесення цинкового покриття використовуються гарячі та гальванічні методи, хімічне окислення, жовте хромування. Подібний виріб повинен відповідати різноманітним характеристикам. Розширена плоска шайба DIN 9021 є найбільш популярною. Товар з оцинкованої сталі використовується для з’єднання сталевих конструкцій болтами з потужними пружинними штифтами в деревообробній та меблевій промисловості. Стандартні загартовані шайби виготовлені з високоміцної легованої сталі та розраховані на великі навантаження.

Переваги кріплення

Посилені шайби din 9021 pdf пропонують різноманітні конструктивні якості, які сприяють їх широкому спектру застосування. Цей вид кріплення використовується як в народному господарстві, так і в побуті.

Експлуатаційні плюси рішення:

  • Шайба з оцинкованої сталі має відмінні антикорозійні властивості й може використовуватися в суворих умовах, таких як вентиляційне обладнання та приміщення з високою вологістю.
  • Шайби, виготовлені з високоміцних легованих сталей, витримують підвищені деформаційні навантаження. Перевагами різноманітних різновидів протяжних шайб є міцність, надійність, довговічність, стійкість до корозії, хімічна стійкість, простота використання.
  • Застосування круглої шайби збільшує площу впливу головки гвинта або гайки й мінімізує навантаження на опорну поверхню, сприяє щільному приляганню конструктивних частин з’єднань і забезпечує загальну стійкість кріплення. Тиск розподіляється по великій області, щоб запобігти деформації або пошкодженню матеріалу опорної поверхні.
  • Використання плоскої шайби знижує рівень натягу різьбового кріплення і підвищує стабільність з’єднання.
  • При роботі з тонкими листовими матеріалами, такими як дерево та фанера, необхідна фурнітура з більшим зовнішнім діаметром.

На сайті https://dinmark.com.ua/standarts/din-9021 можна підібрати потрібну модель виробу. Застосування даної фурнітури забезпечує структурну цілісність зовнішньої поверхні матеріалу, що важливо при обробці антикорозійних покриттів, лакованих і пофарбованих поверхонь м’якими фарбами. Шайби сумісні з болтами, шурупами та гвинтами з шестигранною головкою.

Голос Сокальщини на GoogleNews