Поради

Манна каша на молоці: простий рецепт

Манка на молоці – це каша швидка у приготуванні та надзвичайно ситна страва, яка ідеально підходить для сніданку. Щоб отримати ніжну, гладеньку, як шовк, манку, що смакує як у дитинстві, необхідно знати точні пропорції інгредієнтів та час приготування. Часто діти не люблять манну кашу через грудочки, але в нашій статті ми розкажемо, як приготувати смачну та однорідну манку без них.

Процес приготування

Манна каша – чудовий варіант для сніданку, детальніше перейдіть за посиланням https://agrodream.com.ua/idealna-manna-kasha-na-moloczi-sekrety-ta-reczept-bez-grudochok.html. Якщо її правильно приготувати та додати вершкове масло, варення, ягоди або фрукти, від такої страви ніхто не відмовиться.

Її потрібно подавати теплою, розливши в невеликі порційні тарілочки. Ступінь солодкості можна легко відрегулювати, додаючи цукор за смаком.

Для діток, які не можуть споживати молочні продукти, цю кашу можна приготувати на воді, без додавання вершкового масла.

Щоб приготувати манну кашу для дитини, підготуйте необхідний набір інгредієнтів.

Інгредієнти (на 6 порцій)

Цукор – 2 ст. л.
Молоко – 1 л
Манна крупа – 6 ст. л.
Сіль – 0.2 ч. л.

Приготування

Нагрійте молоко

Відлийте одну склянку молока та залиште її осторонь – вона знадобиться пізніше. Решту молока перелийте в невелику каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння на середньому вогні. Як тільки молоко закипить, зменшіть вогонь до мінімуму. При бажанні можна зняти пінку з поверхні молока. Використовуйте каструлю з нержавіючої сталі, алюмінію або з антипригарним, керамічним чи гранітним покриттям. Не варто варити кашу в емальованому посуді, оскільки молочні продукти там швидко пригоряють.

Змішайте манку з холодним молоком

В невелику миску всипте манну крупу та додайте залишену склянку холодного молока. Добре перемішайте ложкою, щоб крупа не злипалася та добре розварилася. Це дозволить отримати кашу без грудочок.

Додайте манку в гаряче молоко

Влийте суміш манної крупи з молоком у каструлю з гарячим молоком. Швидко та ретельно перемішайте інгредієнти ложкою. Злегка збільшіть нагрів та доведіть кашу до кипіння, після чого знову знизьте вогонь до мінімуму.

Зваріть кашу

Коли каша закипить, готуйте її ще 4 хвилини. Не накривайте каструлю кришкою та постійно помішуйте, щоб манка не пригоріла та рівномірно приготувалася.

Додайте цукор і сіль

Додайте дрібку солі та 2 столові ложки цукру. Перемішайте кашу до повного розчинення кристалів та зніміть з вогню. Злегка остудіть, перекладіть у тарілку та додайте шматочок вершкового масла. При бажанні подайте окремо варення, мед або заморожені ягоди.

Висновок

Манна каша на молоці – це ідеальний варіант для сніданку, який з легкістю можна адаптувати під смак і потреби кожного члена родини. Завдяки правильним пропорціям і технології приготування, страва виходить ніжною та однорідною, без небажаних грудочок. Подаючи кашу з улюбленими додатками, ви створите смачний і корисний початок дня. Більше корисної інформації про кулінарію та інші цікаві поради ви знайдете на нашому агропорталі https://agrodream.com.ua/. Тут ви також дізнаєтеся, як урізноманітнити свій раціон та готувати смачні і корисні страви для всієї родини. Подаючи кашу з улюбленими додатками, ви створите смачний і корисний початок дня.

Голос Сокальщини на GoogleNews