Поради

Особливості дверних замків в 2020

Основними критеріями при виборі дверного запірного механізму повинна бути його надійність, а також всілякі види захистів, що перешкоджають несанкціонованим зломів. Не можна назвати той чи інший тип пристрою ідеальним, адже знаходяться люди, які підбирають різні способи для розтину. З цієї причини всі різновиди механізмів підрозділяються на чотири категорії, де відмінністю виступає часовий діапазон, за який можливий підбір відмички або інших інструментів з метою злому замка.

Запірні пристрої, які відносяться до першого і другого класу, легко розкриваються хакерами за кілька хвилин. Установка подібних пристроїв не рекомендована для вхідних конструкцій, а є підходящою лише для дверей усередині приміщень. Замок третього класу надійності зловмисникові під силу відкрити приблизно за 10 хвилин. Найвищою надійністю і міцністю володіють вироби четвертого класу, з якими швидко не зможуть впоратися навіть ведмежатник з досвідом. Для відкриття подібного механізму буде потрібно більше 30 хвилин. Важливо розуміти, що такі пристрої краще купувати у перевірених та офіційних продавців, яким є магазин “замок.укр”.

Класифікації пристроїв за типом замикання

Ще однією класифікацією замків є спосіб монтажу і вид замикаючих механізмів, якими комплектуються замки. Дана класифікація визначає характеристики у вигляді надійності і зручності експлуатації.

  • Дверні замки ригельного типу. Відмінною особливістю даного замикаючого механізму є спосіб його відкриття за допомогою лінійного переміщення, а не при використанні ключа. Виконання даної функції обумовлюється довжиною ключа, на якому передбачається наявність спеціальних прорізів. Ключі від таких замків є досить масивними, тому їх незручно брати з собою.
  • Електронні види замків. Робота електронних пристроїв здійснюється за допомогою використання магнітного ключа або при введенні літерного або цифрового коду. На думку деяких фахівців, даний тип замка є найнадійнішим. Варто сказати, що надійність будь-якого запірного пристрою визначається сукупністю критеріїв. Однак якщо мова йде про електронний замок, то він повинен знаходитися в закритому положенні, навіть якщо повністю відключене живлення замку, а щодо електроніки, то вона легко піддається фахівцям.
  • Кодові замки. До єдиної переважної особливості кодового замка можна віднести можливість не використовувати ключ. Однак для кодових замків характерна і слабка сторона, які полягає в тому, що по закінченню часу кнопках характерно западати або стиратися. Це в свою чергу збільшує ризик проникнення сторонніх осіб, так як зловмисникам легко підібрати код при наявності стертих клавіш.
  • Сувальдні замки представляють собою класичні типи механізмів за прийнятними цінами, які комплектуються наявністю кодових пластин і масивної серцевиною. Процес фізичного розтину такого пристрою є практично неможливим, проте з процедурою злому можливо впоратися. Її складність визначається кількісним числом сувальд. Ступінь секретності сувальдного замку визначається кількістю прорізів на ключі, де при їх більшій кількості процес підбору відмички є більш складним.
  • Циліндрові пристрої являють собою найпоширеніші варіанти запірних пристроїв на сьогодні. Висока популярність механізмів обумовлюється досить складним підбором відмички, а також наявністю компактного ключа, який зручно брати з собою. До найскладнішим для злому апаратного забезпечення, на ключах яких нанесена двостороння перфорація.

Також існує гвинтові замки, які використовуються для дверей сараїв, гаражів і підвальних приміщень.

Голос Сокальщини на GoogleNews