Поради

Приготування глінтвейну: спеції, фрукти та вино

Одним з найпопулярніших напоїв в холодну пору року, після кави та чаю, є глінтвейн. Цей напій викликає асоціацію з затишком та теплом. Взимку можна вразити гостей цим пікантним напоєм власного приготування. Для того щоб приготувати смачний глінтвейн, потрібно купити спеції, вино звичайне, або безалкогольне, фрукти та мед (за бажанням).

Які спеції купити для приготування глінтвейну?

Найчастіше, на полицях супермаркетів можна знайти спеції в молотому вигляді, але, для приготування глінтвейну, бажано обирати спеції цілими. Цілі спеції купити важче, але набагато приємніше смакувати напоєм не відволікаючись на плаваючий у ньому осад. Знайти спеції в цілому вигляді легше, якщо відвідати магазин спецій, або їх можна замовити онлайн.

Найпопулярніші види спецій для глінтвейну:

  • Імбир – додає напою пікантності, краще використовувати великі шматки сушеного імбиру.
  • Кориця – має відносно ніжний та теплий присмак, бажано обирати в вигляді паличок, адже мелену корицю буде неможливо процідити.
  • Мускатний горіх – надає напою приємний присмак та аромат.
  • Гвоздика – має доволі насичений та специфічний присмак, також надає пікантності. Але дуже важливо використовувати в невеликій кількості. Трохи більше ніж по одній квітці на літр готового напою.
  • Кардамон та бад’ян – також мають різкий та специфічний присмак, їх, як і гвоздику, краще додавати в невеликій кількості.

З яким вином поєднуються ці спеції?

Для додавання спецій та приготування глінтвейну краще обирати сухе вино. Воно може бути алкогольним чи безалкогольним. Якщо використовувати сік, або солодке вино в якості основи – це буде не зовсім оригінальний рецепт, адже сік та солодке вино самі по собі мають солодкий смак. Глінтвейн може бути солодкуватим, але не абсолютно солодким. Тим хто все ж полюбляє солодкі напої, можна додати трішки меду, або більше фруктів.

Більш традиційно використовувати червоне вино, але біле сухе також гарно поєднається зі спеціями.

Вино краще підігрівати окремо, на слабкому вогні до того моменту як воно почне парувати. Ні в якому разі не доводити його до кипіння, адже через це випаруються усі смакові особливості вина, а глінтвейн не повинен смакувати як компот.

Приготування сиропу: спеції і фрукти

Спеції та фрукти для глінтвейну бажано варити окремо від вина. На це є декілька причин:

  1. Для того щоб фрукти та спеції віддали свої властивості потрібна температура вища за ту, до якої можна підігрівати вино.
  2. Фрукти та спеції які підігріваються разом з вином, можуть сильно перебити смак вина, як наслідок, глінтвейн буде більше схожий на пряний компот.
  3. Якщо додавати в напій цитрусові зі шкіркою, і перетримати шкірку у вині, замість солодкого присмаку можна отримати гіркоту. Але й відмовлятись від шкірки не варто, оскільки вона також містить масла, які надають напою аромат.

Фрукти та спеції перед нагріванням потрібно залити невеликою кількістю води, або соку, якщо надаєте перевагу солодкому смаку. Доводити суміш до кипіння можна, але варто одразу зняти з вогню після перших ознак кипіння води. Готовий сироп процідити та додати в підігріте вино. Можна додати суміш не проціджуючи, дати напою настоятись декілька хвилин, а вже потім процідити все разом. Подача глінтвейну з плаваючими спеціями та іншими компонентами може виглядати цікаво, але це дуже не практично і взагалі не зручно.

Можна навіть купити спеції для приготування глінтвейну в готовому комплекті в магазині https://lubystok.shop/. Це може значно полегшити задачу приготування напою, особливо для тих, хто робить це вперше.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × three =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.