Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Різновиди робочих камер і сушок у посудомийках

Поки дехто продовжує вважати, що жоден прилад не вимиє посуд настільки якісно, як це можна зробити вручну, інші забезпечують себе надійними помічниками. Під час купівлі виникає безліч запитань, які стосуються вибору. Пропонуємо розглянути одне з них. А саме — якими типами робочих камер і сушок оснащують сучасні посудомийні машини.

Матеріал камери

Оптимальним варіантом є неіржавна сталь. Метал чудово демонструє себе під час роботи в різних режимах, за низьких і високих температур.
Варто зазначити, що дерев’яний посуд, з олова та інших матеріалів, чутливих до високих температур, не можна мити в рідині, нагрітій до 60–70 °С. Тому використання нержавійки для створення камер цілком себе виправдовує.

Якими елементами комплектують камери

Якщо взяти до уваги стандартну комплектацію робочої камери посудомийної машини, до її складу входять два кошики для посуду. На верхньому рівні виставляють для миття малогабаритний столовий посуд (чашки, тарілки). На нижньому — розміщають більш габаритні каструлі, сковорідки. Склянки в таких моделях чіпляються на спеціальні тримачі.
Зручним додатковим елементом у деяких моделях посудомийок є окремі полиці для виделок, ложок, ножів. Сучасні габаритні пристрої оснащують третьою полицею, що дає змогу вимити ще більше посуду за один цикл.

Які функції впливають на якість миття посуду

Виробники намагаються максимально спростити рутинний процес, оснащуючи свою продукцію різними функціями. Тому коли ви будете вибирати посудомийки у Львові, звертайте увагу на можливість регулювання рівня нахилу й висоти кошика. Завдяки цьому миття буде більш якісним і зручним.
Кількість отворів у робочій камері, через які розбризкується вода, — ще один пункт, що впливає на якість миття. Чим більше розпилювачів різної форми, тим краще рідина розподіляється на поверхнях посуду. Важливо, щоби таких отворів було не менше трьох.
Зручності під час використання посудомийних машин додають також:

  1. система внутрішнього освітлення;
  2. опція позмінного включення форсунок відповідно до вибраної програми миття, завантаження камери;
  3. покращений кошик для столового приладдя, система піддона, дверей тощо.

 

Особливості сушок

Вимитий посуд потребує висушування. Залежно від побажань, ви можете вибрати у львівському магазині побутової техніки Алло прилади з такими варіантами сушки:

  1. статична, або конденсаційна;
  2. активна з реконденсацією;
  3. конвекційна, або турбо.

 

Найпопулярнішими серед покупців є прилади з конденсаційною сушкою. Переваги такого варіанту — невисока вартість моделі, економія енерговитрат. Мінуси — тривалий процес, можливість появи на посуді водних розводів.
Теплообмін — варіант для людей, які вважають попередній спосіб неефективним, а наступний — надто дорогим. Машини з конвекційною сушаркою коштують дорожче, потребують більше енергоресурсів. Однак посуд після такої сушки не має жодних розводів.

Exit mobile version