Поради

Розбираємо міфи про курячі яйця

Яйця – доступний продукт харчування, який дозволяє на довгий час забути про відчуття голоду. Одні українці впевнені, що він абсолютно корисний та має бути в щоденному раціоні, інші думають, що краще його вживати обережно – не більше 2–3 разів на тиждень. Хто має рацію? Кожен організм – це індивідуальна система, нерідко є певні вади здоров’я. Коли є хронічні захворювання, треба радитися з лікарем. Здоровим людям краще прийти на консультацію до дієтолога.

Важливо: отримати максимум користі можна лише при вживанні свіжих продуктів! Купити їх з доставкою можна на https://zakaz.atbmarket.com/catalog/1171/381, курячі яйця в «АТБ-Маркет» продають поштучно та у картонних коробках від 10 одиниць. В мережі «АТБ» – лише свіжа продукція, її отримують кожного дня від виробника та реалізують протягом доби.

Тепер розкажемо про міфи

Чим яскравіший жовток, тим більше користі

Багато людей намагається купити домашні яйця, думаючи, що вони краще за магазинні. Якість та користь визначають за яскраво-жовтим або помаранчевим жовтком. Однак колір залежить не від місця розташування курки, а від її харчування (корму). На птахофабриках в їжу несучкам додають каротиноїди. Вони і надають жовткам потрібне забарвлення. Ці речовини також містяться в кукурудзі, люцерні та трав’яному борошні. Яскравий колір – не показник свіжості, екологічності та користі.

Два жовтки в одному яйці – це небезпека

Ні, нестандартні одиниці не шкодять організму. З них не можуть вилупитися пташенята, але смак та корисні властивості продукту не залежать від кількості жовтків. Крім того, на деяких птахофабриках виводять спеціальних курей, які несуть нестандартні яйця.

Після вживання підвищується рівень холестерину в крові до небезпечного рівня

Якщо їсти 3 яйця на тиждень, все буде в нормі! Рівень холестерину в крові залежить від усіх продуктів харчування, які вживає людина. Добова норма – 300 міліграмів. Не перевищуйте її, тоді все буде добре.

Корисно: в 100 грамах тваринних жирів міститься 100–110 міліграмів холестерину.

Факт: «поганий» холестерин нейтралізує корисний лецитин, якого в яйцях дуже багато.

Відмовлятися від продукту не варто, адже поживна цінність 1 одиниці відповідає склянці молока та 50 грамам м’яса.

Виступають причиною проблем з травленням

Розлади шлунку – наслідок вживання сирих яєць у великій кількості, особливо у вечірній час. Якщо продукт правильно готувати, він засвоюється краще за інші страви. В ньому містяться вітаміни A, B, D, E, H, калій, натрій, фосфор, магній, залізо, цинк і т. п.

Коричнева шкаралупа – наявність йоду

Ще один міф. Такий же, як і уявна користь яєць коричневого кольору. Темне забарвлення не впливає на властивості та вміст мікроелементів, а залежить лише від породи курки. Різниця коричневого і білого яйця в тому, що темна шкаралупа щільніша, а це дозволяє продукту довше зберігатися.

Що стосується йоду, то його надлишок в організмі так само шкідливий, як і нестача.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.