Поради

Секрети ідеальної піци: як приготувати найсмачнішу піцу вдома

Найулюбленішу страву багатьох сьогодні вже легко можна приготувати вдома. Рецепт піци настільки простий, а різноманіття варіантів поєднання інгредієнтів настільки велике, що можна хоч цілий рік готувати кожен день нові рецепти та жодного разу не повторити страву.

Створення тіста

Відштовхуючись від традиційного італійського рецепту піцу, яку кухарі готують на тонкому тісті, розглянемо саме його рецепт. Для відтворення класичного тонкого тіста вам знадобляться: 500 грамів борошна, 325 мл теплої води, 7 грамів сухих дріжджів, 1 чайна ложка цукру, 2 чайні ложки солі, 2 столові ложки оливкової олії. Змішайте ці інгредієнти за наступною схемою:

  1. На 15 хвилин потрібно залишити у глибокій мисці попередньо змішані дріжджі, цукор та теплу воду. Коли дріжджі почнуть сильно пухнути – це сигнал, що можна рухатися далі з приготуванням.
  2. Через 15 хвилин додайте у миску олію, добре перемішайте до однорідної маси.
  3. В той самий час в окремій мисці змішайте борошно та сіль.
  4. У першу миску почніть поступово додавати борошно та сіль, легко помішуючи. Для мішання використовуйте велику дерев’яну або металеву ложку. Мішайте до тих пір, поки консистенція тіста не буде міцною.
  5. Коли суміш у мисці втратить липкість, можете переносити її на попередньо застелений стіл борошном та починати м’яти тісто руками. Робіть це протягом 10 хвилин, поки тісто не набуде м’якої та еластичної консистенції.
  6. Готове тісто покладіть у миску, накрийте рушником та залиште настоятися протягом двох годин. Коли ви приберете рушник побачите, що тісто збільшилося у два рази. Тоді можна починати створювати піцу.

Вірогідно у вас вийде більше тіста, ніж потрібно для однієї піци. На щастя воно може дуже довго зберігатися у морозильній камері, тому просто розділить тісто на кульки, яких буде достатньо для створення однієї піци та сховайте у камеру. Готове тісто ви можете розкатати на деко у такій товщині, яку ви хочете. Щоб приготувати справжню італійську піцу не треба перебільшувати з товщиною тіста: зазвичай італійці готують страву на дуже тонкому тісті. Таку піцу дійсно можна вважати дієтичною.

Які додавати інгредієнти

Серед різноманіття можливих варіацій наповнення піци можливо легко загубитися. Ви можете відштовхуватися від своїх смаків в інших стравах, наприклад:

  • Якщо ви полюбляєте гострі блюда, обирайте для інгредієнтів у свою піцу: баварські ковбаски, гострий перець, оливки та томати з сиром.
  • Любителям більш легкої кухні можна додати: базилік, томати, оливки, сир Моцарела.
  • Особливим гурманам підійде піца з морепродуктів: лимонний сік добре поєднується з кальмарами, мідіями, креветками. Такий морський коктейль можна ще приправити зеленими оливками.
  • Популярним поєднанням смаків серед українців є курка з ананасами. В Італії такий рецепт дуже важко знайти, проте в слов’янській культурі він є доволі популярним.
  • Для вегетаріанців підійде піца, що складається тільки з сирів: моцарела, що є основним сиром в усіх піцах, пармезан, горгонзола, фета та дор-блю. Вишуканості цьому рецепту додає використання у ньому груші з медом. Інколи кухарі посипають піцу «5 сирів» горіховою стружкою.
  • Для справжніх м’ясоїдів можна зробити піцу «Чотири м’яса». Така піца складається з різних сортів м’яса – ви можете додати свої найулюбленіші. Поєднання гострих сосисок, курки та прошуто може бути цікавим.

Хотіли б скоштувати смачну піцу в Івано-Франківську з найсвіжішими інгредієнтами? З піцерією https://pizza-if.com/ ви зможете відчути неперевершений смак традиційної італійської піци.

Голос Сокальщини на GoogleNews