Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Секрети ідеальної піци: як приготувати найсмачнішу піцу вдома

Найулюбленішу страву багатьох сьогодні вже легко можна приготувати вдома. Рецепт піци настільки простий, а різноманіття варіантів поєднання інгредієнтів настільки велике, що можна хоч цілий рік готувати кожен день нові рецепти та жодного разу не повторити страву.

Створення тіста

Відштовхуючись від традиційного італійського рецепту піцу, яку кухарі готують на тонкому тісті, розглянемо саме його рецепт. Для відтворення класичного тонкого тіста вам знадобляться: 500 грамів борошна, 325 мл теплої води, 7 грамів сухих дріжджів, 1 чайна ложка цукру, 2 чайні ложки солі, 2 столові ложки оливкової олії. Змішайте ці інгредієнти за наступною схемою:

  1. На 15 хвилин потрібно залишити у глибокій мисці попередньо змішані дріжджі, цукор та теплу воду. Коли дріжджі почнуть сильно пухнути – це сигнал, що можна рухатися далі з приготуванням.
  2. Через 15 хвилин додайте у миску олію, добре перемішайте до однорідної маси.
  3. В той самий час в окремій мисці змішайте борошно та сіль.
  4. У першу миску почніть поступово додавати борошно та сіль, легко помішуючи. Для мішання використовуйте велику дерев’яну або металеву ложку. Мішайте до тих пір, поки консистенція тіста не буде міцною.
  5. Коли суміш у мисці втратить липкість, можете переносити її на попередньо застелений стіл борошном та починати м’яти тісто руками. Робіть це протягом 10 хвилин, поки тісто не набуде м’якої та еластичної консистенції.
  6. Готове тісто покладіть у миску, накрийте рушником та залиште настоятися протягом двох годин. Коли ви приберете рушник побачите, що тісто збільшилося у два рази. Тоді можна починати створювати піцу.

Вірогідно у вас вийде більше тіста, ніж потрібно для однієї піци. На щастя воно може дуже довго зберігатися у морозильній камері, тому просто розділить тісто на кульки, яких буде достатньо для створення однієї піци та сховайте у камеру. Готове тісто ви можете розкатати на деко у такій товщині, яку ви хочете. Щоб приготувати справжню італійську піцу не треба перебільшувати з товщиною тіста: зазвичай італійці готують страву на дуже тонкому тісті. Таку піцу дійсно можна вважати дієтичною.

Які додавати інгредієнти

Серед різноманіття можливих варіацій наповнення піци можливо легко загубитися. Ви можете відштовхуватися від своїх смаків в інших стравах, наприклад:

Хотіли б скоштувати смачну піцу в Івано-Франківську з найсвіжішими інгредієнтами? З піцерією https://pizza-if.com/ ви зможете відчути неперевершений смак традиційної італійської піци.

Exit mobile version