Поради

Споживайте безпечно: які продукти не варто тримати у холодильнику

Завдяки холодильнику люди можуть їсти свіжі продукти, не наражаючись на небезпеку від розвитку хвороботворних бактерій. Проте деякі з них не можна зберігати при низькій температурі. Чимало продуктів харчування втрачають корисні властивості, а деякі й зовсім стають небезпечними.

Тільки не в холодильник!

Продукти, які не можна зберігати в холодильнику всі для нас звичні, проте не всі знають, що їх не варто тримати за низької температури. Варто запам’ятати, що не можна таким чином зберігати:

  • Хліб та інші мучні вироби. Хліб вбирає запахи іншої їжі, крохмаль кристалізується, пришвидшується утворення плісняви.
  • Мед. Під час зберігання при низькій температурі він втрачає корисні властивості.
  • Кава. Найкраща температура для зберігання зерен +10/+15 градусів. За низьких температур вони втрачають аромат.
  • Шоколад. Він втрачає вологу, коли лежить у холодильнику.
  • Оливкова олія. Така олія має високий вміст рослинних жирів, і може просто загуснути у холоді та набути гіркого присмаку.
  • Картопля, томати та морква. Від впливу холоду вони швидше псуються.
  • Фрукти. Холод для них не найкращий друг, адже вони втрачають свої смакові якості.
  • Соуси та приправи. У якості консерванту в їхньому складі є оцет. Правильніше зберігати такі продукти у кухонній шафі.

Перед покупкою продуктів харчування варто перевіряти рекомендації стосовно їхнього зберігання на етикетці.

Чи вдасться приготувати суші вдома?

Традиційна японська страва припала українцям до смаку. Як приготувати суші в домашніх умовах, можна дізнатися у мережі інтернет, адже кухарі викладають відео уроки з приготування суші та надають детальні рецепти. Основною умовою вдалого приготування є використання свіжих продуктів. Важливо також правильно приготувати рис, адже він є основним складником суші.

Потрібно ретельно промити круглий рис під проточною водою, замочити його на одну годину. Варити рис потрібно у свіжій воді, попередньо зливши ту, де він замочувався. Пропорція 1:1. Готувати рис потрібно доти, доки не википить вода, і тримати його під зачиненою кришкою ще 20 хвилин. Через декілька хвилин потрібно перекласти рис до скляного чи порцелянового посуду за допомогою дерев’яної лопатки. Додають у роли теплий рис, попередньо змочений заправкою

Для ролів використовують різні інгредієнти, залежно від рецепту. Традиційними вважаються сьомга, авокадо, вершковий сир, тофу, адигейський сир, крабове м’ясо, тунець, норі. Неможливо смакувати суші без традиційного соєвого соусу та васабі.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × one =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.