Поради

Тренди у кейтерингу у 2024 році: основні тренди в організації подій?

Кейтеринг, як і будь-яка інша галузь харчування, не стоїть на місці та постійно розвивається. У цій сфері також є свої тренди, які варто враховувати при складанні меню на фуршет чи для банкету, якщо ви хочете, щоб ваш захід пройшов успішно та сподобався гостям.

Тренди у кейтерингу 2024 року

  • Пошук чогось нового. Кейтерингові компанії постійно шукають нові способи приготування та подачі звичних страв. Це стосується також посуду, сервірування, і така тенденція має відповідну назву – “креативний кейтеринг”.
  • Задоволення індивідуальних потреб. Сироїдство, веганство, вегетаріанство – це вже не дивина, а реалія, тому кейтерингові сервіси пропонують для них індивідуальні меню.
  • “Українізація” страв. Чимало компаній шукають шляхи заощадження. Це в першу чергу стосується використання вітчизняних (дешевших) інгредієнтів у стравах і відмови від імпортних.
  • Фермерські продукти. Все більше компаній надають перевагу співпраці з фермерськими господарствами, адже їхня продукція завжди свіжа, смачна та натуральна.
  • Вишукане оформлення фаст-фуду. Сендвічі, картопля-фрі та інше, до чого ми звикли в ресторанах швидкого харчування, подається більш естетично, що робить цю їжу набагато апетитнішою.
  • Солодощі без цукру. Він замінюється медом, фруктозою, сиропом агави та іншими більш здоровими компонентами.
  • Різноманіття гастрономії. Мова йде про змішування кулінарних традицій різних країн. Наприклад, італійської та східної кухні.
  • Екологічність. Тут акцент на утилізацію продуктів, безвідходну кулінарію та біорозкладне пакування. Також є запит на екологічні посуд та декор.
  • Інтерактиви. Демонстрація приготування страв прямо на очах у гостей – пасти, брускетів, WOK та іншого.

Тренди організації кейтерингу

  • Фуршети у форматі шведського столу. Усі страви та прибори розташовані на великому столі, чудовий варіант для святкування на відкритому повітрі.
  • Кава-брейки. Підходить для лекцій, семінарів, конференцій, коли потрібно створити перерву. Подається кава, чай, солодкі напої, вода з кулінарією, канапками та іншими закусками.
  • Барбекю. Страви готуються на грилі, мангалі чи барбекю, чудовий варіант для літніх заходів.
  • Кейтеринг-кальян. Тут основний акцент на вживанні їжі з кальяном, тобто на естетику.
  • Виїзний бар. Великий вибір алкогольних та безалкогольних напоїв під легкі закуски.

Як організувати кейтеринг по-сучасному?

Якщо ви не бажаєте відставати від трендів у кейтерингу, то вам необхідний підрядник, який їх відслідковує та активно впроваджує. Компанія Servizio пропонує вашій увазі послуги кейтерингу в Івано-Франківську на ваш захід, в яких поєднується усе найсучасніше, у тому числі і тренди 2024 року. Замовити послуги ви можете на сайті компанії – https://servizio.com.ua/ або за телефоном +380 50 530 5240.

Голос Сокальщини на GoogleNews