Поради

У чому секрет японських приправ

На сьогодні майже в кожній країні світу люди із задоволенням замовляють в ресторанах японські суші і роли. Завдяки вдалому поєднанню смаків, користі, простоти та витонченості, ці невеличкі шматочки рису та риби полонили серця та шлунки мільйонів людей по всьому світу. Але не всі знають, що в стародавній Азії рис спочатку застосовували лише для того, щоб подовжити строк придатності, а також свіжість і смак риби. Холодильних та морозильних камер в ті часи ще не було, тому рибу посипали сіллю і загортали в рис для кращого зберігання. Згодом страва набула вигляду, якої ми знаємо її сьогодні.

У японській кулінарній традиції незвичне ставлення до кулінарних приправ. Уся справа в тому, що при приготування страв тут практично не використовують приправи, а якщо й використовують, то в мінімальних кількостях. Наприклад, рис при приготуванні навіть не підсолюють, адже місцева кухня надає перевагу натуральності смаків. Натомість, приправи додаються до вже готових страв, щоб клієнт мав змогу сам визначати смак своєї страви. У цьому полягає один із ключових моментів японської кухні. Команда Кілограм Суші Проджект у Вінниці, яка спеціалізується на традиційній японській кухні, розповідає про походження та призначення основних японських приправ — васабі та імбиру.

Навіщо нам потрібні імбир та васабі?

Історія появи васабі у раціоні японців прямо пов’язана з тим фактом, що у давні часи не існувало сучасних рішень, які дозволяли зберігати свіжість продуктів. Не існувало тоді ще холодильних і морозильних камер, не було антисептиків та інших засобів, без яких сьогодні неможливо уявити будь-яку кухню. Саме через це існував ризик занести до свого організму небажаних паразитів чи бактерій. Рішення було винайдене і ним виявився васабі. Уся справа в тому, що васабі має протизапальні та протипаразитарні властивості, які унеможливлювали небажані наслідки для організму. Саме завдяки васабі японці й почали вживати рибу сирою, жодною мірою не переживаючи за свій організм. Сьогодні ж, коли рибу для суші готують з дотриманням всіх санітарних норм, медичні властивості васабі вже не настільки актуальні. І васабі у суші-сети зараз кладуть, можна сказати, за звичкою, щоб зберегти стародавню традицію.

До того ж, не слід забувати й про смак, який додавав пікантності стравам, що прийшлось до смаку місцевому населення. Завдяки васабі вдалось збагатити не таку різноманітну на той час палітру смаків, тож його поява в раціоні японців — це нова сходинка й для національної кухні.

Імбир

Якщо васабі більше сприймається як приправа до страви, то маринований імбир використовують для кращого сприйняття смаку. Уся справа в тому, що в Японії дуже цінується натуральність смаків і їсти декілька різних ролів підряд ні в якому разі не можна, адже в такому випадку смаки змішаються між собою й Ви просто не відчуєте справжній смак суші. Тут на допомогу приходить імбир. Пекучий і терпкий присмак імбиру допомагає очиститись смаковим рецепторам і краще сприймати смак нового ролу з іншою начинкою. Імбир за традицією не вживають разом з суші — так він просто перебиває смак, а жують його в перервах між ролами.

Для того, щоб спробувати справжні японські суші у Вінниці зовсім не обов’язково їхати до Японії та витрачати зайві гроші. Достатньо просто замовити свій улюблений суші-сет в Кілограм. Ми готуємо кожен рол за традиційною японською рецептурою, тож замовляючи суші у Вінниці в Кілограм, Ви отримуєте справжні суші з якісних та екологічних продуктів, приготованих руками майстрів.

Кілограм Суші Проджект — справжні японські суші в Україні!

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.