Поради

Як зробити тісто без яєць?

Класичною випічкою вважаються вироби з тіста, обов’язковим складником якого є яйця. При цьому багато хто впевнений, що без них неможливо отримати смачні, пишні та красиві кондитерські вироби. Різні рецепти та поради на сайті https://lvivskirecipes.com.ua/porady/ допоможуть розвіяти цю оману.

У яких випадках віддають перевагу тісту без додавання яєць

Яйце в тісті виконує кілька функцій, наприклад, скріплює випічку, не дає їй розвалюватися. Крім того, добре збитий білок надає виробам легкості, а завдяки жовтку булочки стають дуже смачними і м’якими.

Є категорії людей, які не їдять яйця з таких причин:

  • індивідуальна непереносимість;
  • алергія;
  • вегани;
  • християни під час посту.

Також від таких страв відмовляються ті, хто вважають, що в яйцях занадто багато холестерину й вони шкідливі. Тож багато хто задається питанням, чи можна зробити улюблену випічку (булочки, пироги, оладки) без жодного яйця. Це цілком реальне завдання, однак, не варто забувати, що повної смакової ідентичності не буде. Тісто вийде смачним, але трохи іншим.

Рецепт дріжджового тіста без яєць

Кожна господиня має у своєму арсеналі різноманітні секрети, які дають змогу приготувати смачну та повітряну випічку навіть не за стандартними рецептами. Далі ми розповімо про рецепт дріжджового тіста без яєць, яке є дуже простим, тому підійде наймолодшим господиням.

Щоб отримати гарне тісто, необхідно мати достатньо терпіння, оскільки доведеться чекати поки воно підійде 2 рази. За температури в кімнаті не менше +26 °С на це знадобиться близько години. Таке тісто є універсальним — не прісним і не солоним, тому його можна сміливо використовувати для створення пиріжків, пирогів, біляшів, піци.

AD_4nXfUSXZo-1B0fZAxs7rvgiVBPM1IGJbwtdk-UpSiZ_Si7CjHFkzc91t0bi_H4ZEYn3w2MW6aE09WZ7_zIVf10XZ8nJKdqyGNZIQDZweEAWqZqpGae00MbOn9FAlwDn4ntzVR_8ic3ZioUArW2M7hlQmnHumgBYLQize4Q1p4kQ?key=LeNmXRPBSYvLidSpD_PNyg

Для отримання смачного та еластичного тіста, з якого ви зможете створити різноманітні вироби та здивувати близьких, знадобляться:

  • борошно — 500 г;
  • пресовані «Львівські дріжджі» — 10 г;
  • вода — 300 мл;
  • сіль — 5 г;
  • цукор — 25 г;
  • рослинна олія — 30 г.

Як приготувати:

  1. Розчинити дріжджі в теплій воді. Всипати сіль і цукор, а також борошно в глибоку миску. Обов’язковим інгредієнтом є цукор, оскільки він не лише балансує сіль, а й сприяє активації дріжджів.
  2. Додати суху суміш у дріжджовий розчин і ретельно перемішати. Влити рослинну олію поки ще тісто не повністю сформоване.
  3. Замісити тісто до отримання еластичності. Залишити в теплому місці приблизно на пів годинки, накривши рушником.

Плануєте спекти смачнючий хліб або піцу? Рекомендуємо в тісто додати спеції. Ідеально підійдуть сушений чебрець, розмарин і суміш італійських трав. Після того як тісто збільшиться вдвічі, можна братися до формування випічки. Обов’язково змастіть робочу поверхню рослинною олією, щоб тісто менше прилипало. Ми впевнені, що дріжджове тісто без яєць на воді, приготоване в домашніх умовах, вас неодмінно порадує.

Голос Сокальщини на GoogleNews