Поради

Яку воду треба пити?

Пити рідину це дуже важливо та мало хто знає, яку саме воду краще вживати. Наприклад, люди можуть пити її з крану чи замовляти спеціальні фільтри для очистки або ходити до місцевих бюветів. А чи не краще буде смачна та корисна вода в бутлях у Львові від перевіреної компанії ВОДО? Саме на ці питання й спробуємо відповісти у цій статті.

Чи вся вода є корисною?

Варто розуміти, що коли дієтологи постійно настійливо радять пити воду, то вони мають на увазі звичайну білу рідину. Звичайно, кава, пиво, чай та інші штучні напої теж мають велику частину води. Однак також в цих рідинах існує багато речовин, які виводять з організму воду.

Таким чином організму потрібно використовувати свої запаси рідини для того щоб компенсувати втрачені. І це призводить до додаткового виснаження тіла.

Вода з крану не проходить остаточної перевірки на чистоту, в кращому випадку її просто хлорують. А отруєння хлором це дуже небезпечно. Використовували цю жахливу речовину ще в часи Першої світової війни.

Звичайно, можна використовувати спеціальні фільтри, які накладаються на крани з водою. Однак в них є суттєві недоліки. Разом зі шкідливими речовинами, вони позбавляють воду також і всього корисного, що в ній є. А це й різні метали, мікроелементи та мінерали.

Набагато краще замовляти артезіанську воду в бутлі. Це означає, що водичка точно буде корисною і не шкідливою. А замовити зручну доставку можна в будь-який зручний час від компанії ВОДО.

Сира вода чи кип’ячена?

Міф про те що кип’ятіння робить воду корисною та здатне зробити питною будь-яку рідину поширювався ще з радянських часів. Таку кип’ячену водичку рекомендували для поширення в дитячих та медичних установах. В той же час “сиру” воду заборонялось пити, оскільки начебто в ній поширені невідомі мікроби.

Дійсно, при кип’ятінні вбиваються певні шкідливі речовини, що знаходяться у воді. Однак висока температура також руйнує молекулярну структуру корисних компонентів води, які можуть через це виділяти небезпечний осад. Взагалі корисно після кип’ятіння дати можливість воді певний час відстояти. Таким чином вода стане м’якшою та чистішою.

Часто кип’ячену воду називають “мертвою”, оскільки в ній не залишається нічого корисного для організму. Та й смак води теж стає специфічним й мало в кого викликає позитивні емоції

Чи хороша сира вода? Тут усе залежить від джерела, звідки її беруть. Зрозуміло, що якщо це хлорована рідина з крану, то нічого хорошого в ній немає й вона непридатна для пиття. Якщо вона у відкритих природних джерелах, то є ризик отримати бактеріологічну інфекцію.

Найкраще пити артезіанську воду. Вона добувається з найглибших свердловин в чистих заповідних район. Насичена така вода самою землею великою кількістю корисних мікроелементів.

Голос Сокальщини на GoogleNews