Про економіку

28 жовтня стартує прийом заявок на участь у Конкурсі проєктів місцевих ініціатив

Cьогодні, 7 жовтня, у малій сесійній залі Львівської облради під головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана Собка відбулось засідання Конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області на 2020 – 2025 роки.

Радник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ Наталія Серкіз ознайомила присутніх із реалізацією Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку станом на 1 жовтня.

“Цьогоріч триває реалізація 1136 проєктів, на 653 об’єктах роботи завершено повністю, на понад 400 роботи тривають, але інформація змінюється щоденно. Не розпочато на 69 об’єктах, але це стосується придбання обладнання або вуличного освітлення.  Загалом стан виконання Програми – понад 58 %”, – зазначила Наталія Серкіз.

Відтак, заступник голови облдержадміністрації Іван Собко доручив директорам департаментів охорони здоров’я, культури та освіти вжити управлінських заходів, щоб пришвидшити реалізацію проектів по галузях.

Під час засідання, Конкурсна рада затвердила  пріоритети із внесеними правками обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області на 2020 рік. Серед пріоритетів:

  1. “Освіта будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, реставрація, а також придбання обладнання та інвентарю та предметів дострокового користування.
  2. “Охорона здоров’я будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, реставрація, а також придбання спецавтотранспорту, обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування (у т.ч. автотранспорту).
  3. “Культура” – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, реставрація, а також придбання обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування.
  4. “Спорт” – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування.
  5. “Безпека” – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція реставрація, а також придбання обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування.
  6. “Вуличне освітлення” – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція.
  7. “Інші пріоритети(об’єкти усіх форм власності (окрім приватної( за винятком ОСББ)), що не підпадають під визначені Конкурсною радою пріоритети)  – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, облаштування об’єктів ПЗФ, а також придбання обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування).
  8. “Обласні заклади та установи, некомерційні підприємства обласної ради” – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, благоустрій територій, а також придбання обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування).

Також Конкурсна рада затвердила дату прийняття заявок на участь у Конкурсі проєктів місцевих ініціатив  – 2020. Відтак, прийом заявок стартує 28 жовтня і триватиме до 29 листопада.

З 15 жовтня до 25 жовтня проводитимуть семінари для охочих взяти участь у Конкурсі. Ознайомитись із графіком можна тут.

Зазначимо, гранична вартість проекту становить 500 тис гривень, а гранична сума субвенції з обласного бюджету – 200 тис гривень.

Голос Сокальщини на GoogleNews