Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Львівські готелі впроваджують принцип «нуль відходів»

Львівський туристичний офіс допомагає зацікавленим і відповідальним готелям у навчанні, щоб дізнатись як забезпечити роботу закладу за принципами сталого розвитку, та які з уже існуючих практик відповідають таким.

В серпні завершився всеукраїнський проєкт «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах Zero Waste & Climate Friendly». У межах проєкту 40 відібраних закладів гостинності з усієї України пройшли безкоштовне навчання та отримали експертний супровід для впровадження безвідходних і кліматично-дружніх рішень. До цього проєкту долучився і львівський готель “Cubby”.

«Сталий розвиток туризму вже давно є в пріоритеті туристичних міст світу. Простими словами, це турбота про громаду і місцевість як бізнесу, який веде там діяльність, так і туристів, які туди приїжджають. Цього року ми почали глибше вивчати досвід інших міст, щоб переймати практики сталого розвитку. Радіємо, що у Львові з’являються бізнеси, які охоче їх впроваджують, а ми можемо їм у цьому допомогти», – розповідає Христина Лебедь, керівниця управління туризму.

До прикладу, сталі практики готелю “Cubby”, які можуть запровадити інші заклади розміщення:

Щоб дізнатись наскільки заклад відповідає критеріям сталого розвитку (готель, ресторан, туристичний інфоцентр, магазин), міжнародна організація “Green Destinations” пропонує пройти безкоштовне самооцінювання в рамках сертифікаційної програми для бізнесу Good Travel Sсan. Це 27 питань із 10 критеріїв сталого туризму (раціональне використання природніх ресурсів, сортування побутових відходів, безбар’єрність, сталий менеджемент тощо). Якщо в результаті самооцінювання заклад набере більше 65%, він отримає можливість зареєструватись на сертифікацію Good Travel Seal Level 1. У разі недостатньої кількості балів, заклад отримає пропозиції для покращення.

Exit mobile version