Як повідомили у ЛКП «Зелене місто», у жовтні на міську станцію компостування, що на вул. Пластовій, 13, надійшло понад 729 тонн садово-паркових та близько 266 тонн харчових відходів. Викидати харчові відходи в окремі баки та правильно утилізовувати опале листя, гілля і сухі залишки рослинності без шкоди довкіллю мають можливість усі мешканці та гості міста.
«У жовтні на станцію компостування надійшло 729 440 кг садово-паркових відходів та 265 750 кг харчових відходів. Всього отримали органіки 995 190 кг. Наразі встановлено 1537 контейнерів для органіки, що становить 99% від усіх контейнерних майданчиків міста. Тобто, сортувати харчові відходи вдома та викидати їх в окремі баки мають можливість усі мешканці та гості нашого міста.
Якщо ви не знаєте, де у місті встановлено спеціальні баки, – посилання на онлайн мапу тут: https://bit.ly/2ZZriwt », – розповідають у Зеленому місті.
Так, на карті кольором позначено перевізника, який встановив контейнер, здійснює забір роздільно зібраної органіки та доставляє ці відходи на міську компостувальну станцію.
Нагадаємо, у контейнери для органіки можна викидати такі відходи:
· залишки сирих овочів і фруктів;
· шкаралупу яєць;
· вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;
· заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;
· скошену траву;
· зів’ялі квіти.
Натомість не можна викидати у контейнери для органіки:
· м’ясо, рибу, молочні та жирні продукти;
· тверді побутові відходи;
· скло та склотару;
· пластик, кульки, пакети, відходи упаковки, tetra-pac;
· серветки та паперові вироби;
· тканинні вироби.
Натомість правильно утилізувати та дати друге життя опалому листю, гіллю і сухим залишкам рослинності можна, привізши їх безпосередньо на компостувальну станцію на вул. Пластовій, 13 у Львові.