Стислий огляд подій

Зігрівали колядками душі самотніх

Дев’ятого січня в актовому залі Сокальського районного територіального центру зібралися одинокі та люди пенсійного віку, щоб разом поколядувати та відзначити різдвяні свята. Ініціаторами зустрічі стали працівники територіального центру, які хотіли, щоб люди літнього віку, які не мають родини, не відчували себе самотніми. Ведуча Іванна Павлик привітала усіх із Новим роком та різдвяними святами. Однак вони цьогоріч не такі веселі, як зазвичай, бо в країні триває неоголошена війна, на якій гинуть військовослужбовці та мирні люди. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. І. Павлик прочитала вірша "Матерям Небесної сотні". У багатьох поважних пань від прочитаних рядків, які беруть за серце, на очі набігли сльози. 

А далі учасниці ансамблю територіального центру "Надвечір'я" Анна Перев'язко, Любов Тудорук, Іванна Павлик, Христина Костюк, Клавдія Маркова виконали колядки "Добрий вечір тобі", "Старий рік минає", "Боже великий, єдиний", "Бог предвічний…", "Свята ніч", "Сумний святий вечір", "У Вифлеємі новина", "Радісна новина", "Радуйтеся нині", "Небо і земля", "По всьому світу", "Бог ся рождає", "Спи Ісусе, спи маленький", "У Вифлеємі". Їм підспівував зал. Невдовзі тут запанувала невимушена атмосфера. Присутні наколядувалися від душі. За традицією на запрошених чекав солодкий стіл. 

Наостанку Устина Сологуб подякувала організаторам та сказала, що такі вечори, особливо у різдвяні свята, коли вістка про народження маленького Ісусика, зігріває нас усіх теплом та любов'ю, потрібні для літніх самотніх людей, щоб вони відчули радість Божої благодаті, бо що може бути краще, ніж спільна молитва, спільна колядка. Це справді поукраїнськи, похристиянськи…

Любов МЕЛЬНИЧУК, соціальний працівник територіального центру.

 

 

Голос Сокальщини на GoogleNews