Стислий огляд подій

Сокальський район отримав ще одну перемогу в рамках програми прикордонного співробітництва Польща-Білорусія-Україна

22 березня 2018 року в Білостоці відбулося засідання Спільного Моніторингового Комітету (СМК) в рамках Європейського Інструменту Сусідства – Програми прикордонного співробітництва Польща-Білорусія-Україна 2014-2020.

22 березня 2018 р. під час засідання у м. Бялистоці (Польща), Спільний моніторинговий комітет (СМК) затвердив результати I конкурсу проектних заявок за ТЦ БЕЗПЕКА.

СМК прийняв рішення профінансувати 17 проектів із 143, які пройшли адміністративну та якісну оцінку на другому етапі відбору. Загальна сума призначеного співфінансування склала  23,9 млн. євро. СМК збільшив суму наявного співфінансування, яка початково становила 23,25 млн. євро, завдяки перерозподілу коштів з бюджету технічної допомоги Програми, у якому виникли заощадження. СМК також вирішив знизити рівень фінансування ЄС для вибраних проектів. Ці рішення дозволять профінансувати та реалізувати більше проектів у рамках цієї популярної тематичної цілі.

Сокальський район разом із партнерами з Польщі – Томашовським та Грубешівським повітами, а також з Білорусі – Жабінковським районом, отримали перемогу у тематичній цілі “Безпека”. На реалізацію проекту “На допомогу” міжнародні партнери отримають фінансування в розмірі 1 235 950,32 євро (кошти Європейського союзу). Міжнародний проект, передбачає поліпшення доступності медичних послуг у небезпечних для життя ситуаціях шляхом співпраці надзвичайних медичних структур у прикордонній зоні Польщі, Білорусі та України”.

Основною метою проекту є співпраця невідкладних медичних послуг з метою покращення доступу до медичних послуг для 271 000 жителів прикордонних територій та мандрівників у небезпечних для життя ситуаціях. Планується придбання спеціалізованого обладнання (в тому числі медичні салони швидкої допомоги), медичне обладнання для ефективного рятування та охорони здоров’я.

Із презентацією переможців можна ознайомитися тут

Голос Сокальщини на GoogleNews