Про освіту

Учні Львівщини здобули відзнаку у європейському конкурсі молодіжного підприємництва Gen-E 2023

Представники області вперше брали участь у конкурсі.

Учнівська мінікомпанія Львівського вищого професійного політехнічного училища Be Sweet, яка брала участь у програмі «Компанія» від Junior Achievment Ukraine, стала переможцем номінації Public Choice Award 2023 («Народний вибір») від американської телекомунікаційної кампанії AT&T та найпопулярнішою компанією на виставці Virtual Expo, зібравши 3000 глядацьких голосів.

Конкурс молодіжного підприємництва Gen-E 2023 завершився 14 липня у Стамбулі. Це щорічна подія, організована всесвітньою мережею Junior Achievement, де команди з 40 країн Європи змагаються за звання кращої підприємницької ідеї. Цього року учасниками стали понад 800 юних підприємців разом із вчителями та наставниками, серед яких були й талановиті студенти та учні зі Львівщини.

«Європейський конкурс підприємництва Gen-E дає змогу молоді представити власні бізнес-проєкти на міжнародному рівні, розвинути презентаційні навички, познайомитися й обмінятися підприємницьким досвідом з однолітками з інших країн. Вся наша команда задоволена високим рівнем представлення наших учасників. Ми здобули корисний досвід і тепер починаємо підготовку до наступного конкурсу Gen-E 2024 в Італії», – розповіла про участь української делегації Віра Другова, керівниця програми «Компанія» Junior Achievement Ukraine.

Be Sweet – це мінікомпанія, яка з натуральних інгредієнтів та без додавання цукру виготовляє солодощі за давніми традиціями. Вони стануть до вподоби і прихильникам солодкого, і навіть тим, хто його не дуже полюбляє, оскільки цукерки від Be Sweet – це поєднання смачного та корисного! Команда брала участь у Таборах підприємництва від Junior Achievement Ukraine та презентувала свої солодощі на Ярмарку молодіжного підприємництва, де навколо їхньої продукції зібралось чимало охочих її скуштувати.

«Ми дійсно в захваті від перемоги у номінації «Народний вибір» на Gen-E. Це неймовірно приємно, ми вдячні всім, хто проголосував за нас. Конкурс був високого рівня, було багато потужних учасників з усієї Європи. Тому, коли ми почули, що наша учнівська мінікомпанія з України перемогла у номінації «Народний вибір», ми просто не могли повірити у своє щастя! Була суміш емоцій – радість, вдячність, захоплення та найголовніше – ми пишалися своїми досягненнями!», – поділились своїми враженнями учасники мінікомпанії BeSweet.

Довідково:

Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

З вересня 2023 року заплановано розширення ще на 7 нових регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ – і відновлення діяльності у Запорізькій і Донецькій областях. Зазначимо, що Львівська область першою серед інших регіонів України розпочала співпрацю з JA Ukraine після повномасштабного вторгнення.⠀

Проєкт фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

Голос Сокальщини на GoogleNews