Про освіту

Завершилась молодіжна просвітницька програма «Правоохоронний старт 2023»

Учасниками програми cтали студенти, які мали змогу ознайомитись з роботою Національної поліції та Національного антикорупційного бюро України.

Її реалізували за ініціативи Молодіжної Ради при Львівській ОВА, підтримки Львівської обласної військової адміністрації, Головного управління Національної поліції у Львівській області та Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України.

Учасниками програми cтали студенти Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка», Українського католицького університету, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Ґжицького та Львівського державного університету внутрішніх справ.

Упродовж 5-ох тижнів 30 учасників мали можливість отримати унікальний досвід та поглянути «зсередини» на роботу Національної поліції та Національного антикорупційного бюро України.

Особливістю програми була відкрита комунікація зі слідчими та детективами. Учасники віч-на-віч спілкувалися із директором Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України – Тарасом Лопушанським, заступником директора Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України – Миколою Ткаченком, директором Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції – Юрієм Назаром, старшим викладачем кафедри тактико-спеціальної підготовки – Назарієм Тузом та іншими,  які ділилися досвідом із майбутніми правоохоронцями.

Остання лекція навчального курсу відбулась перед нагородженням та закриттям програми. Завідувачка сектору з питань запобігання та виявлення корупції Львівської обласної військової адміністрації Ольга Мерйо розповіла студентам про особливості своєї роботи та протидію корупції в органах державної влади.

В церемонії нагородження учасників програми взяли участь керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк, радник начальника ЛОВА з питань молодіжної політики Андрій Панасюк та Голова молодіжної ради при ЛОВА Богдан Талатура.

«На мою думку, така програма, як приклад неформальної освіти, допомогла учасникам розвинути нові вміння та компетенції. Впевнена, такий досвід розширив ваш горизонт знань, оскільки лекції у цих правоохоронних органах дали можливість знайти нові перспективи для пізнання власного майбутнього напрямку праці, розвитку кар’єри та особистісного зростання», – наголосила керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк.

Опісля, координатори програми вручили студентам дипломи, які засвідчують успішне завершення просвітницької програми «Правоохоронний старт 2023».

«Невеличкий мозковий штурм, проведений сьогодні з учасниками, показав хороші результати по завершенню програми. Учасники охоче дискутували та відтворювали накопичену інформацію, що приємно тішить. Адже ми з командою координаторів, створюючи такі програми, націлені на те, аби допомогти молоді навчатися, розвиватися та набувати досвіду, бо , на мій погляд,  відповідний рівень освіти, знань та навичок може відкривати більше можливостей на ринку праці», – зазначив ініціатор програми, радник начальника ЛОВА з питань молодіжної політики Андрій Панасюк.

Організатори розповіли, що такі просвітницькі програми впроваджуватимуть і надалі, адже зараз, як ніколи, важлива неформальна освіта. Вона допомагає розуміти соціальні, економічні, політичні та екологічні проблеми, бути більш обізнаним та активним громадянином.

Голос Сокальщини на GoogleNews